Отидете към основна версия

17 973 15

Знаете ли, че космическият кораб за първите Междузвездни войни е построен от... автомобилни части

  • междузвездни войни-
  • хилядолетният сокол-
  • автомобилни части

Заснемането на първия филм „Междузвездни войни: Нова надежда“ (1977 г.) включва модел на космически кораб с дължина 1.5 метра

Интересен факт е, че при създаването на най-известният космически кораб от сагата "Междузвездни войни", който е познат на феновете под името Хилядолетния сокол (Millennium Falcon) още от първата част на филмовата сага, холивудските майстори са използвали множество елементи от различни автомобили за сглобяването му, включително много части от състезателни автомобили.

Заснемането на първия филм „Междузвездни войни: Нова надежда“ (1977 г.) включва модел на космически кораб с дължина 1.5 м. По него има доста части от автомобили, включително и от болиди от Формула 1. Има цилиндрови блокове, изпускателни тръби, трансмисионни компоненти и много други. Има и части от самолети и танкове.

Най-видимите автомобилни компоненти са отстрани. Например половинките на ротационния двигател Wankel, монтирани от двете страни, привличат вниманието. В самите върхове на предните „челюсти“ има части на двигателя от Ferrari 312B , които лесно се разпознават по дванадесетте цилиндъра.

До тях на секциите на вътрешната челюст има изпускателни тръби и секции на рамката от Chevrolet от 50-те години. Има и част от кораба, която прилича на глава на четирицилиндров двигател.

Оригиналният Millennium Falcon е показан само в първия филм. Следващият филм, Империята отвръща на удара (1980), използва различно оформление, по-малък по размер макет, който е с модифициран дизайн.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 36 гласа.

Свързани новини