Отидете към основна версия

3 419 46

Арман Бабикян пред ФАКТИ: Пет куршума в тялото на словашкия премиер е опит за убийство (ВИДЕО)

  • арман-
  • бабикян-
  • фицо-
  • словакия-
  • премиер-
  • куршуми-
  • сигурност-
  • служби-
  • мвр

Всички политически играчи трябва да подходят абсолютно сериозно, когато става въпрос за обраната, за службите за сигурност, за МВР, казва анализаторът

Снимка: Факти.бг

Стрелбата по премиера на Словакия Роберт Фицо не е опит за нараняване. Пет куршума в тялото на словашкия премиер - това е опит за убийство, а не театрална сцена, която се маркира. Извършителят, който бива представен за писател, е членувал в организация, подобна на „Нощните вълци“ на Путин. В организациите, в които е членувал, са пряко свързани с Москва. Този акт, според мен, трябва да усили антизападните настроения в държавата. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Арман Бабикян, общественик, ПР експерт, представител на ПП "Ние идваме".

„Това, което виждаме е и неадекватната реакция на охранителите, която мнозина коментират. Но това е само подробност, извършителят е само инструмент, нищо друго. Но виждаме и как се вдига напрежението в югоизточна Европа. Изборите в Северна Македония. Резултатът от тях е как в изключително дълъг период се вдигаха позициите на ВМРО-ДПМНЕ, чийто бивш лидер се крие в Унгария. И от там се финансира партията на Мицкоски“, обясни гостът.

„В Северна Македония има и друго. Албанците, които са изцяло готови за Европейския съюз, изпълняват всички критерии, които уважават българското малцинство, българските права, също са активни. Та в тази страна скоро може да имат проблеми с косовските албанци. Нещо като дубликат като между нас и Северна Македония. Подробен проблем може да има в Косово. В този смисъл изказването на сръбския президент Вучич също не е случайно, че трябва да се вземат мерки. Сега сме в предизборна ситуация, но един от приоритетите на „Ние идваме“ е точно сигурността. Проблемите на националната сигурност не се решават, когато двама души бъдат сменени с други с двама. Просто всичките политически играчи трябва да подходят абсолютно сериозно, когато става въпрос за обраната, за службите за сигурност, за МВР. Всички институции трябва да работят като един. Ако трябва да бъдат сменени хора, добре. Просто не можем да си позволим никакви шеги със случващото се точно до нас“, обяви още Бабикян.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 21 гласа.

Свързани новини