Отидете към основна версия

4 616 2

Малайзийският „Боинг“ се е разбил в океана

  • малайзия-
  • боинг

Новият доклад опровергава тезата, че трагедията е в резултат на умишлени действия на пилотите

Изчезналият безследно преди две години и половина малайзийски "Боинг" е „рухнал рязко във водата“. Това пише в доклад на Австралийската агенция за транспортна сигурност, която ръководи операциите по издирването на машината, предаде ТАСС.

Новият доклад от 28 страници беше публикуван преди часове. Той се базира на допълнителни анализи на сателитни данни и изследванията на намерената самолетна отломка на остров Пемба в Танзания. Разследващите твърдят, че "Боинг-ът" вероятно не се е готвел за контролирано кацане, а е рухнал от голяма височина в океана, когато горивото му се е изчерпало. Това по всяка вероятност е станало без човешка намеса.

Новият доклад опровергава тезата, че трагедията е в резултат на умишлени действия на пилотите. В текста има и анализи от нови симулации за това какво се е случило в края на полета на „Боинг-а“ и за това накъде се е насочил той.

Машината „Боинг-777“ на малайзийските авиолинии, изпълняваща полет по направлението Куала Лумпур - Пекин, изчезна в нощта на 8 март 2014 г. с 239 пътници и екипаж на борда. При продължилото две години и половина издирване на машината в Индийския океан бяха претърсени 110 000 квадратни километра.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: