Last news in Fakti

21 Март, 2016 12:40 1 231 0

Отломки от MH370 са пристигнали за анализ в Австралия

  • mh370-
  • самолет-
  • австралия-
  • отломки-
  • мозамбик-
  • малайзия-
  • малайжа еърлайнс

Двете отломки, за които се предполага, че са част от изчезналия самолет, бяха открити в Мозамбик

Отломки от MH370 са пристигнали за анализ в Австралия - 1
Снимка АП/БТА

Двете отломки, открити в Мозамбик, за които се предполага, че са част от изчезналия полет MH370 на "Малайжа еърлайнс", са пристигнали в Австралия за анализ, съобщава Би Би Си.

Едно от парчетата бе намерено в пясъчна плитчина от американски любител следовател в края на февруари, а другото бе открито през декември от южноафрикански туристи.

MH370 изчезна през март 2014 г. на път от Куала Лумпур до Пекин. На борда му имаше 239 пътници.

Въпреки мащабното търсене, само един фрагмент на самолета е установен със сигурност.

Австралийското бюро за безопасен транспорт потвърди пред Би Би Си, че е получило отломките от Мозамбик в неделя и "заедно с малайзийски разследващ екип вече са започнали работа по анализирането им".

Министърът на транспорта на Малайзия преди време заяви че има голяма вероятност отломките намерен през февруари да са от Боинг 777, същият модел като изчезналия самолет.

Австралия е страната, която води търсенето на самолета, тъй като се предполага, че машината е паднала най-близо до страната.

Специалисти от Боинг също са се включили в работата по анализа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: