Отидете към основна версия

2 168 5

В ЕС се видяха в чудо от Борис Джонсън

  • ес-
  • борис джонсън-
  • великобритания

Европейските дипломати шокирани от слабата организация на Brexit

Висши официални лица в ЕС са били шокирани от това колко слаби са британските усилия за организирането на Brexit, съобщи „Бизнес Инсайдер“.

Според един от източниците от Европейския парламент, британският външен министър Борис Джонсън вече страда от недоверие сред висшите дипломати от останалите страни – членки. Това се отразява и на шансовете на Великобритания да постигне успех в преговорите по условията за излизане от ЕС.

„Той не разполага с доверието на останалите посланици. Реално на тях не им пука какво той казва“, заявява анонимен източник пред Sky News.

Според други източници, в свои лични разговори, Джонсън е споделял, че подкрепя свободното движение на гражданите в ЕС. Това реално противоречи на водената от него политика. Джонсън дори споделял, че одобрява имиграцията, но има опасения, че тя се е отразила най-тежко на Великобритания.

Оказва се, че той си противоречи и по позицията за Турция. По време на кампанията за Brexit, Джонсън настояваше, че не иска Великобритания да е част от един ЕС, в който членува и Турция. През септември обаче той е заявил, че би подкрепил членството на Анкара.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: