Last news in Fakti

1 Декември, 2016 14:38 2 162 5

В ЕС се видяха в чудо от Борис Джонсън

  • ес-
  • борис джонсън-
  • великобритания

Европейските дипломати шокирани от слабата организация на Brexit

Висши официални лица в ЕС са били шокирани от това колко слаби са британските усилия за организирането на Brexit, съобщи „Бизнес Инсайдер“.

Според един от източниците от Европейския парламент, британският външен министър Борис Джонсън вече страда от недоверие сред висшите дипломати от останалите страни – членки. Това се отразява и на шансовете на Великобритания да постигне успех в преговорите по условията за излизане от ЕС.

„Той не разполага с доверието на останалите посланици. Реално на тях не им пука какво той казва“, заявява анонимен източник пред Sky News.

Според други източници, в свои лични разговори, Джонсън е споделял, че подкрепя свободното движение на гражданите в ЕС. Това реално противоречи на водената от него политика. Джонсън дори споделял, че одобрява имиграцията, но има опасения, че тя се е отразила най-тежко на Великобритания.

Оказва се, че той си противоречи и по позицията за Турция. По време на кампанията за Brexit, Джонсън настояваше, че не иска Великобритания да е част от един ЕС, в който членува и Турция. През септември обаче той е заявил, че би подкрепил членството на Анкара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИНЕ ТУ 22

    3 0 Отговор
    РУСО-ЛЯВ ПЛЪХ В ДАМСКИ ПРАШКИ
  • 2 коро

    6 0 Отговор
    Англосаксонската пасмина никога не е била в Европа-и никога няма да бьде.Да си седят на острова и да се пердашат с братовчедите си...
  • 3 риж жонсън

    3 0 Отговор
    тепърва предстои на британците да се шокират какви си ги надробиха
  • 4 ХАСАН

    3 0 Отговор
    Тоя е типичен англичанин -иска да яде и пие на масата ама като дойде сметката да стане без да плати!!! И как така не искат в ЕС что то Турция ще влезе па сега когато излязоха тя да влезе!!!

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "ХАСАН":

    Сигурно взима уроци по наглост от ердоган!
Новини по държави: