Отидете към основна версия

1 103 0

Стачка блокира Гърция

  • гърция-
  • стачка

Общественият транспорт няма да се движи, пристанищата остават блокирани

Снимка: БТА/АР

Гърция ще бъде парализирана от 24-часова генерална стачка, организирана от най-големия синдикат в страната - Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) и Федерацията на държавните служители АДЕДИ, съобщават медиите в южната ни съседка.

Заради стачката транспортът в Атина ще бъде блокиран. Не работят също и пристанищните служители. Болниците пък ще обслужват само спешни случаи.

Синдикатите призовават работещите масово да участват в днешните протестни митинги, които ще се състоят в цялата страна. Очакват се също и демонстрации.

Предизвикателствата, пред които са изправени работещите са много и постоянни и за сетен път сме изправени пред абсурдни изисквания на кредиторите, а болезнените решения на правителството са насочени директно срещу трудовите права на всички, се казва в декларация на синдикатите.

В Гърция вече стачкуваха работещите в държавните и частни медии. Заради протестите всички електронни издания в страната бяха спрели да излъчват новини.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Атина осъмна без градски транспорт

    Работещите в градския транспорт в Атина стартираха 24-часова стачка, съобщават медиите в южната ни съседка. Повод за недоволството им са плановете за ...
    23.02.2017
    875
    0
  • Фермерите в Гърция стягат протести

    Гръцките фермери предупредиха правителството, че се готвят за протести. Те ще започнат със символични блокади по места на офиси на аграрното министерс ...
    04.12.2016
    1 120
    2
  • Автобусният транспорт в Гърция е намалял с 24%

    Застаряването на автомобилния парк, както и липсата на резервни части и от недостигът на персонал, са намалили публичните пътни транспортни услуги с е ...
    27.11.2016
    904
    0
Новини по държави: