Отидете към основна версия

978 0

Привърженици на Юлия Тимошенко щурмуват съд в Киев

  • юлия тимошенко-
  • украйна-
  • съд

Близо 2000 привърженици на бившия украински премиер Юлия Тимошенко щурмуваха сградата на Апелативния съд в Киев и вече са счупили портала във високата метална ограда, предаде ИТАР-ТАСС.

Демонстранти протестират в района срещу присъдата на Тимошенко, която не признава вината си. Специални части полагат усилия да възпрат натиска им. Движението на транспорта около сградата фактически е парализирано.

Апелативният съд започна да разглежда по същество жалбата на Тимошенко, лидер на партия “Отечество“, срещу присъдата от 7 години затвор, която й бе наложена през октомври за превишаване на правомощията при подписване на газовото споразумение с Русия през 2009 г. Заседанието тече без участието на самата Тимошенко, която според нейния адвокат Сергей Власенко “не може да се придвижва самостоятелно“ поради влошено здравословно състояние.

Представители на затворническите власти заявиха, че неразположението на Тимошенко е незначително и тя е отказала да бъде прегледана от лекари на правителството, предаде ДПА.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тимошенко – бита

    Шокиращи снимки от затворническата килия на Юлия Тимошенко се появиха из интернет. На тях се виждат ясно синини по тялото на бившия премиер на Укра ...
    27.04.2012
    20 148
    9
  • Потвърдиха присъдата на Тимошенко

    Украинският апелативен съд потвърди 7-годишната присъда на бившия премиер и лидер на опозицията Юлия Тимошенко за злоупотреба с власт. "Съдът ...
    23.12.2011
    1 223
    1