Last news in Fakti

27 Април, 2012 21:50 20 141 9

Тимошенко – бита

  • юлия тимошенко-
  • украйна-
  • насилие
Тимошенко – бита - 1
Снимка: http://news-ro.com

Шокиращи снимки от затворническата килия на Юлия Тимошенко се появиха из интернет. На тях се виждат ясно синини по тялото на бившия премиер на Украйна, която излежава присъда за злоупотреба с власт и вини за това президентът Виктор Янукович. Твърди се, че снимките са заснети миналата седмица, когато била транспортирана в болница, а трима мъже я удряли в корема, предаде Би Би Си.

Властите категорично отрекоха да са упражнявали насилие над ВИП-затворничката, чието състояние изкъсо следи и ЕС. Киев обаче отказва молбите на Тимошенко да се лекува в чужбина.

Притеснителните изображения плъзнаха из украински интернет – сайтове. Вероятно техен подател е депутатката Нина Карпачова, която оглавява комисията по човешките права.

В последно време здравето на Тимошенко започна подозрително да се разваля, а някои нейни привърженици дори заподозряха, че украинската „Желязна лейди“ е тровена тихомълком в затвора.
Адвокатът на бившия премиер отрече тя да отказва лечение, за да си създаде страдалчески образ. Дори я принудили да постъпи в болница.

Поради това тя не можа да се яви на новото дело срещу нея – за злоупотреби през 90-те години, когато оглавява газова компания.

Юлия Тимошенко бе осъдена на 7 години затвор по обвинения в  корупция и сключване на неизгодна сделка с Русия за доставка на природен газ в шумен и спорен съдебен процес, заклеймен от мнозина като политическа разправа. Присъдата обтегна отношенията между ЕС и Киев.

На първа инстанция тя бе осъдена да върне на държавната компания "Нафтогаз" близо 200 милиона долара заради нанесените щети от договорите.

Юлия е с няколко други обвинения, свързани с данъчни нарушения от 90-те години на миналия век, когато е ръководела украинската компанията за внос на природен газ. Под лупа се гледа дейността й в корпорацията „Единни енергийни системи на Украйна”.

Тимошенко, срещу която се водят още няколко съдебни разследвания, не спира да критикува съда и обвини президента Виктор Янукович, че иска да се отърве от основната си конкурентка.  ЕС поиска освобождаването на Тимошенко и да й се позволи да участва на парламентарните избори през октомври 2012 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диан

    3 0 Отговор
    е като не злоупотребява с власт в българия
    така е
  • 2 Георги Стоилов

    3 2 Отговор
    Браво на украинците! Де да са тука да оправят и нашата енергийна мафия!
  • 3 любен любенов

    2 0 Отговор
    стига сте плямпали че ще чуят и ще дигнат цената на тока,докато си мълчиме така ще ни дерат.
  • 4 Кирил Червенков

    2 0 Отговор
    Не е бока за умиране ще и мине братушките са корави
  • 5 Аман от американска пропаганда!

    1 1 Отговор
    Ха ха ха , ей набили я лесбийките в затвора и гледай ти сензация. Чак пък и я снимали, и тя колко внимателно си показва "синините". Аман от простотии, такъв мошеник като тази заслужава друга участ но хайде нека има храна за американските медии и подлогите им по света.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БЕНЕДИКТ 16

    2 0 Отговор
    ТИМОШЕННИЧКА.......................
  • 8 иван

    0 0 Отговор
    Търка си дупето в лъскави костюмчета и ограбва Украйна в продължение на години и сега орева положението, всеки да си сърба попарката. Да не говорим как се издигна до този пост, елитна проститутка.
  • 9 Петър

    0 0 Отговор
    Дръж се Юлия! Западна Европа ще те освободи от лапите на Сталинизма!