Отидете към основна версия

3 819 1

Взрив в най-големия газопровод в Австрия (СНИМКИ)

  • австрия-
  • газопровод-
  • взрив-
  • баумгартен-
  • терминал

Терминалът в Баумгартен е основният център за разпределение в страната на газовите доставки от Русия и Норвегия

Снимки: БТА/АР

Най-малко един човек загина, а други осемнадесет са ранени при взрив в газов терминал в Австрия, съобщиха местните власти, цитирани от Reuters. Причината за експлозията е технически проблем.

Един от пострадалите е в тежко състояние, а останалите 17 са с по-леки травми. По-рано полицейски източник съобщи за около 60 ранени.

Взривът е станал в 8.45 ч. (9.45 ч. българско време) и е предизвикал пожар. Ситуацията бързо е овладяна. Пожарът е потушен, но съоръжението остава затворено.

В момента компанията работи по преразпределението на потоците от синьо гориво и прави всичко възможно, за да гарантира трайния поток от доставки на клиентите си по това транспортно направление, се уточнява в комюнике на "Газпром експорт".

Терминалът в Баумгартен е основният център за разпределение в Австрия на газовите доставки от Русия и Норвегия.

Годишният капацитет на терминала е 40 милиарда кубични метра. Открит през 1959 г., той е един от основните газови хъбове в Централна Европа. 51 процента от терминала са контролирани от австрийската енергийна компания OMV.

Съоръжението обслужва още Северна Италия и Южна Германия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Възстановиха газовите доставки

    Възстановени са транзитните доставки на газ за европейските страни през терминала „Баумгартен“ в Австрия, съобщи ръководството на компания ...
    13.12.2017
    696
    1
  • Ад в Италия! Няма газ, а снегът не спира

    Снеговалеж, обилни дъждове и лошо време блокираха Италия, пишат медиите на Апенините. Най-засегнати от лошите метеорологични условия са райони в север ...
    12.12.2017
    5 583
    11
Новини по държави: