12 Декември, 2017 11:57 3 742 1

Взрив в най-големия газопровод в Австрия (СНИМКИ)

  • австрия-
  • газопровод-
  • взрив-
  • баумгартен-
  • терминал

Терминалът в Баумгартен е основният център за разпределение в страната на газовите доставки от Русия и Норвегия

Взрив в най-големия газопровод в Австрия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Най-малко един човек загина, а други осемнадесет са ранени при взрив в газов терминал в Австрия, съобщиха местните власти, цитирани от Reuters. Причината за експлозията е технически проблем.

Един от пострадалите е в тежко състояние, а останалите 17 са с по-леки травми. По-рано полицейски източник съобщи за около 60 ранени.

Взрив в най-големия газопровод в Австрия (СНИМКИ)

Взрив в най-големия газопровод в Австрия (СНИМКИ)

Взривът е станал в 8.45 ч. (9.45 ч. българско време) и е предизвикал пожар. Ситуацията бързо е овладяна. Пожарът е потушен, но съоръжението остава затворено.

В момента компанията работи по преразпределението на потоците от синьо гориво и прави всичко възможно, за да гарантира трайния поток от доставки на клиентите си по това транспортно направление, се уточнява в комюнике на "Газпром експорт".

Терминалът в Баумгартен е основният център за разпределение в Австрия на газовите доставки от Русия и Норвегия.

Взрив в най-големия газопровод в Австрия (СНИМКИ)

Годишният капацитет на терминала е 40 милиарда кубични метра. Открит през 1959 г., той е един от основните газови хъбове в Централна Европа. 51 процента от терминала са контролирани от австрийската енергийна компания OMV.

Съоръжението обслужва още Северна Италия и Южна Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хъба

    10 0 Отговор
    Това е Бойко -размазва конкуренцията
Новини по държави: