Отидете към основна версия

6 495 10

Туркменистан забрани секса по телевизията

  • порно-
  • туркменистан-
  • гурбангули бердимухамедов
Снимка: Shutterstock

Силно контролираната държава Туркменистан забрани излъчването на секс и насърчаването на "лоши навици" по телевизията със закон, който има за цел да създаде "положителен имидж" на централноазиатската държава, информира ТАСС.

Законът, подписан от президента Гурбангули Бердимухамедов през уикенда, според държавния вестник Neutral Turkmenistan, цели да "защити непълнолетните" от еротично съдържание.

Докато в закона не се посочва конкретно какви "лоши навици" трябва да бъдат спестени по телевизията, правителството на Бердимухамедов започна война срещу тютюнопушенето в републиката с население около 5 милиона души.

Също така не се обяснява как съдържанието ще бъде решавано дали е "порнографско" или "еротично". На практика телевизионните канали отдавна показват варианти на чужди филми с орязани сексуални и еротични сцени.

В новия закон също се казва, че трябва да се създават телевизионни и радиопрограми, които да показват положителен имидж на Туркменистан.

Според "Репортери без граници" бившата съветска република е на 178 място от 180 държави в индекса за медийната свобода.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Странностите на лидера с черния джип

    Президентът много се вълнува от автомобили. И продължава традицията на налудничави управленски решения. Те засягат килимите, браковете с чужденци, цир ...
    24.07.2020
    10 937
    11
  • Туркменистан забрани на жените да шофират

    Президентът на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов е забранил жените в страната да управляват автомобил, съобщава Qazaq Times. Заповедта е била изд ...
    12.01.2018
    17 190
    18
  • В Туркменистан арестуват черни коли

    От два месеца един от най-големите паркинги в туркменистанската столица Ашхабад се пълни с автомобили в тъмни цветове. Колите на практика са конфискув ...
    03.01.2018
    14 689
    10