Last news in Fakti

15 Януари, 2018 19:10 6 442 10

Туркменистан забрани секса по телевизията

  • порно-
  • туркменистан-
  • гурбангули бердимухамедов
Туркменистан забрани секса по телевизията - 1
Снимка: Shutterstock

Силно контролираната държава Туркменистан забрани излъчването на секс и насърчаването на "лоши навици" по телевизията със закон, който има за цел да създаде "положителен имидж" на централноазиатската държава, информира ТАСС.

Законът, подписан от президента Гурбангули Бердимухамедов през уикенда, според държавния вестник Neutral Turkmenistan, цели да "защити непълнолетните" от еротично съдържание.

Докато в закона не се посочва конкретно какви "лоши навици" трябва да бъдат спестени по телевизията, правителството на Бердимухамедов започна война срещу тютюнопушенето в републиката с население около 5 милиона души.

Туркменистан забрани секса по телевизията
Снимка: БТА/АР

Също така не се обяснява как съдържанието ще бъде решавано дали е "порнографско" или "еротично". На практика телевизионните канали отдавна показват варианти на чужди филми с орязани сексуални и еротични сцени.

В новия закон също се казва, че трябва да се създават телевизионни и радиопрограми, които да показват положителен имидж на Туркменистан.

Според "Репортери без граници" бившата съветска република е на 178 място от 180 държави в индекса за медийната свобода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qqqqqq

    13 6 Отговор
    На президента явно вече не му става и го е яд на другите.
  • 2 onq s konq

    6 5 Отговор
    Беше оповестено че ГУРБАНГУЛИ/мн ме кефи това име и ако котката ми беше котарак с радост бих го кръстил така/,че жените имат забрана да управляват коли,но не се споменава дали това важи и за детски колички.Сега се казва че сексът се забранява по ТВ-то,но нито дума за Големия екран .
  • 3 Ха така!

    15 6 Отговор
    От чалма какво свястно нещо може да видиш?!!
  • 4 ТОЯГАТА

    6 2 Отговор
    А така аркадаш , че ми гледат секс. Ами да се мъчат да го правят, иначе шъ станат кат назе евро гей евролези . И за шефиорките ми допадна много,жената може да ти трябва ама колата да. Ся ше видят кола през крив макарон. Хилав народ , слаба държава и анархия,. Ша ми бъдат модерни трети пол ? На ви ся автогол.

    Коментиран от #8, #9

  • 5 лимонова рязянка

    5 5 Отговор
    Сега остава и да забрани да се праскат в задния двор и тогава бунтовете му са в кърпа вързани.Щом е в шоколадения цех не е забранено и не е грях.Важното е да се стискат кълките.Аферим .
  • 6 Ганио Балканио

    6 3 Отговор
    "Според "Репортери без граници" бившата съветска република е на 178 място от 180 държави в индекса за медийната свобода."

    Извод: цици = свобода

    Коментиран от #7

  • 7 АБЕ КЪПЪЧУНОООО

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ганио Балканио":

    НИЙ КЪТ СИ МИ НА ПО ПРЕДНО МЯСТО ДА НЕ БИ ДА Е ТАКА А??,:;?? А ПОРНОГРАФИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ БРАВО. ПЪК В КЪЩИ МОЖЕ ДА СЕ ПРАСКА СЕКИ КЪДЕ В ЗАДНИЯ КЪДЕ В ПРЕДНИЯ ДВОР.ВАЖНОТО Е ДА НЯМА ГЕЙ ИЗПЪЛНЕНИЯ .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 За тоягата

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "ТОЯГАТА":

    Слаба държава? Един туркмен ме беше питал дали е вярно това, че в България около полувината население се още се топли с дърва през зимата. Аз му казах, че ние много обичаме камини, че това го правим от кеф, а не от принуда! Взе, че ми повярва! Та за слабата държава само да ти кажа, че ако отидеш там, ще се почувстваш бедна тояга! Газта е абсолютно безплатна! Сумата от месечната сметка за ток тук, там ще ти стигне за 2-3 години! Т.е тока и горивото там са почти безплатни!
    А ето една снимка, че да видиш нещо от Туркменистан, преди да говориш за страна, за която нищичко не знаеш!!!
    file:///storage/emulated/0/Download/f6c7ba78321d3404962ad67088fd1bce.jpg
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.