Отидете към основна версия

1 334 2

Стачка с тенджери и тигани в Испания

  • стачка-
  • жени-
  • испания

Национална стачка на жените за 8-ми март

Снимка: БТА/AP

Национална стачка на жените за 8 март в Испания. Още в полунощ стотици се събраха в центъра на Мадрид, протестирайки с тенджери и тигани, съобщи NOVA.

Това е първата стачка на жените в Испания. Те са недоволни от по-ниските заплати, домашното насилие и доминиращата в страната мачо култура.

Статистиката сочи, че заплатите на жените са с 15% по-ниски от тези на мъжете за едни и същи длъжности. Според организаторите на протеста жените много по-често са натоварени и с така наречените "невидими" задачи, свързани с родителството и бита.

Съсловните организации на учителите, журналистите и медицинските работници подкрепиха стачката. Работните си места ще напуснат дори кметиците на Мадрид и Барселона.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Пълна анархия в Мадрид

    Шестима души са били задържани след масови безредици в Мадрид, съобщи Elfe. Всички задържани са испански граждани. Сред арестуваните има жена и неп ...
    16.03.2018
    2 936
    8
  • Защо джендърмерията изяде боя?

    Първо, защото ги мързи. Мързи ги, та ги боли. Не им се работи, въпреки добрите пари, които получават. Свикнали са да нямат съпротива срещу себе си, а ...
    08.03.2018
    2 542
    7
Новини по държави: