8 Март, 2018 13:51 1 318 2

Стачка с тенджери и тигани в Испания

  • стачка-
  • жени-
  • испания

Национална стачка на жените за 8-ми март

Стачка с тенджери и тигани в Испания - 1
Снимка: БТА/AP

Национална стачка на жените за 8 март в Испания. Още в полунощ стотици се събраха в центъра на Мадрид, протестирайки с тенджери и тигани, съобщи NOVA.

Това е първата стачка на жените в Испания. Те са недоволни от по-ниските заплати, домашното насилие и доминиращата в страната мачо култура.

Статистиката сочи, че заплатите на жените са с 15% по-ниски от тези на мъжете за едни и същи длъжности. Според организаторите на протеста жените много по-често са натоварени и с така наречените "невидими" задачи, свързани с родителството и бита.

Съсловните организации на учителите, журналистите и медицинските работници подкрепиха стачката. Работните си места ще напуснат дори кметиците на Мадрид и Барселона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 3 Отговор
    В Гърция стачки и стълкновения с полицията,в Испания-демонстрация с тенджери и тигани...ТАМ ЛИ МЕ ПРИЗОВАВАТЕ ДА ЕМИГРИРАМ БЕ "ДОБРОЖЕЛАТЕЛИ" ДВУЛИЧНИ?Или нарочно не посочвате конкретно РАЙСКО МЯСТО,за да се сетя че имате предвид РУСИЯ?:)

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: