Отидете към основна версия

3 046 12

Тръмп: Изоставаме от Русия в космическата война

  • доналд тръмп-
  • космос-
  • космически войски-
  • русия-
  • война

В момента международните договори забраняват разполагането в космоса на оръжия за масово унищожение

Снимки: БТА/АР

САЩ изостават зад Русия и Китай в създаването на космически войски, заяви американският президент Доналд Тръмп пред избиратели в Кентъки, съобщи Fox news. "По мое нареждане Пентагонът понастоящем работи по разработването на шестия вид в американските въоръжени сили - Космическите сили", заяви стопанинът на Белия дом.

Междувременно Китай вече е започнал, Русия също вече е започнала да създава космически войски. Но ние имаме най-прекрасните хора в света, произвеждаме най-доброто снаряжение в света, правим най-добрите ракети, танкове и кораби в света", добави Тръмп.

По-рано американската администрация вече обяви създаването на отделен тип войски - Космическите сили. Тези промени обаче не влязоха в подписания бюджет за отбрана през 2019 г. Предвижда се средствата за създаване на космически сили да бъдат включени в бюджета за 2020 г.

Редица експерти обаче, включително сред бившите лидери на Пентагона, вече изразиха съмнения относно целесъобразността на решението на Тръмп, тъй като космически сили на САЩ вече действат в продължение на много години във военновъздушните сили и стратегическото командване на Пентагона.

В момента международните договори забраняват разполагането в космоса на оръжия за масово унищожение. Досега никоя от страните, които имат достъп до космически технологии официално не е разположила оръжия в околоземна орбита.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини