Last news in Fakti

16 Октомври, 2018 10:31 14 151 99

Пентагонът потвърди: Тренираме за война с Русия

  • чисто небе 2018-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • учение-
  • с-300

Американски военни сили участват в съвместното учение с Украйна "Чисто небе 2018"

Пентагонът потвърди: Тренираме за война с Русия - 1
Снимки: БТА/АР

Американски генерал твърди, че на ученията в Украйна се тренира за потенциален конфликт с Русия, пише в. “Московский Комсомолец“.

В интервю, цитирано от вестника, генералът от Националната гвардия на САЩ Клей Харисън казва, че американските военни сили участват в съвместно учение с Украйна „Чисто небе 2018“ в рамките на плана на Пентагона, който разглежда потенциален конфликт с Москва.

Според генерала на територията на Украйна военновъздушните сили на САЩ практикуват противопоставяне на Военно-космическите сили на Руската федерация, както и на китайската авиация. "Обучаваме се да противодействаме на равни по сила опоненти - Русия и Китай. Украинското въоръжение включва модели на самолети, подобни на руските и китайските", обясни генералът.

По-рано беше съобщено, че Вашингтон, в отговор на разполагането на руските системи за противовъздушна отбрана С-300 в Сирия, изпраща изтребители F-15 да участват в учения в Украйна. Като част от упражнението американски и израелски специалисти тестват възможностите на системите С-300, които също са в експлоатация в украинската армия.

Пентагонът потвърди: Тренираме за война с Русия

Учението "Чисто небе 2018" ще приключи на 19 октомври. В маневрите участват 9 страни, 8 от които са членки на НАТО. В учението са задействани F-15 и F-16, украински Су-27, Су-25 ,Су-24 и МиГ-29, както и радарни системи и системи на ПВО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зрител

    134 18 Отговор
    Тренират те ...за пленници...смешници! Със съюзници с армия като нашата ...мама мия!

    Коментиран от #80, #91

  • 2 Гого

    81 11 Отговор
    А патрони имате ли!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 Аааа

    110 15 Отговор
    Ами тогава тренирайте и осиране , щото това ви чака ...
  • 4 а стига бе....

    120 14 Отговор
    Кой сега е агресора--соросоиди--ще отговорите ли бе шматки....
  • 5 111222333

    77 10 Отговор
    Палячовци...
  • 6 123

    74 4 Отговор
    Тренирайте, ама по-добре да не става такава война, щото човечеството ще загине.
  • 7 Пак напълнихте гащите ейии

    13 101 Отговор
    Интересното е, че русоробите са най-големите страхливци и путьовци. Затова боготворят Путьов. Преди - Путьо и ѝ Путьонкин. Жалки лигльовци, с кафяво около устата. От лиза е на насрания руски задници.

    Коментиран от #15

  • 8 hmhmhm

    55 4 Отговор
    Разберете се кой ще е на първа линия ! Тренирайте си ...
  • 9 Ядрения

    77 10 Отговор
    Само си харчат парите - ама само си го представете - война между САЩ от едната страна, и Русия барабар с Китай от другата... която война ще се води с конвенционално оръжие?!

    Има ли такава война, сто процента ще е с ядрени, биологични, химически оръжия.

    По-добре да потренират малко с лъкове и стрели. Та ако оцелее по чудо някой, и все още му се воюва, да е по-добре подготвен. И по-евтино ще излезе тренировката.

    Коментиран от #13, #36

  • 10 Така де

    71 9 Отговор
    Ясно е, че Запада иска Световна Война, защото много хора започнаха да подозират политиците в садизъм и това е единствевия начин да отклонят вниманието от себе си
  • 11 ИДИОТИ СТЕ

    84 10 Отговор
    Ще запалят света тези американски кръвопийци.
  • 12 mediator37

    85 8 Отговор
    Така е когато Украйна си наряза ядрените ракети. Който си реже оръжията губи територии. Наш Соломончо от кеф му трепереше брадичката като рязахме ракети, танкове и гаубици. Накрая нагло изкомандва- "Генералите да мълчат!" Не ни чака добро и нас. Тъпанари сме като украинците- и ние рязахме къде що имаме.
  • 13 123

    42 14 Отговор

    До коментар #9 от "Ядрения":

    В общи линии е така, но САЩ няма да са сами, а най-вероятно ЕС и Япония ще са на тяхна страна, барабар с Австралия и Канада, а може би също и Индия. Ще стане мътна и кървава, най-много до няколко месеца по-голямата част от човечеството ще загине, а до няколко години ще загинат почти всички.

    Коментиран от #22, #23

  • 14 русия е кочина

    12 48 Отговор
    На коневръза нещо са се размучали - големия бахур ги възбужда . Споко -ще има за всички предостатъчно

    Коментиран от #17

  • 15 НКВД

    45 5 Отговор

    До коментар #7 от "Пак напълнихте гащите ейии":

    По- добре с кафяво от колкото соросид с бяло!
  • 16 Borislav Popov

    59 5 Отговор
    Нека си правят шибаните учения . Алжир получи поредната руска подводница. В Либия Москва подкрепя генерал Хафтар. Путин целенасочено разширява влиянието си в Северна Африка.«Мусиф» (Mousif) е напуснала Адмиралтейската корабостроителница в Санкт Петербург. Алжирският конвой се намира под наблюдението на частите на военно-морските сили на НАТО и датските патрулни катери. Това не е първата руска подводница, закупена от Алжир, а петата.
    Шестата се строи в Санкт Петербург.
    Това са подводници клас «Кило» с дължина 76 метра, снабдени с шест торпедни установки със стандартен калибър 533 мм.
    Лодките от клас «Кило» вече 30 години плуват из световния океан — те са най-бързите, спускат се не много дълбоко, но затова пък се движат изключително тихо, поради което в НАТО ги наричат «черни дупки».

    Коментиран от #18, #55, #85

  • 17 Borislav Popov

    42 7 Отговор

    До коментар #14 от "русия е кочина":

    Де го коневръза ? Типичен краварски израз !! А бе голфи - мисли малко преди да пишеш бе мушкато . Да не мислиш че като си седял на прозореца - всичко си видял ??!!!
  • 18 НКВД

    32 7 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Тренират 🐖бягане в галоп!
  • 19 ЛЕЛЕ СТРАХ ОТ КОМЕНТАРОРИТЕ

    10 1 Отговор
    😹 трииите бре трииите сатаната друга работа няма
  • 20 вретено

    47 5 Отговор
    Скоро ще се играе казачок пред белият дом на 9ти май.
  • 21 Kcaniba

    40 4 Отговор
    Тренират ппълнене на памперси и смята н движение, без да оцапаш гащити
  • 22 Ядрения

    27 6 Отговор

    До коментар #13 от "123":

    Тъй де - цялата планета е довиждане, и то в рамките на час-два. Та ако случайно по чудо някой някъде вземе, че оцелее, освен ако си няма подръка и непокътнат завод за боеприпаси, който да работи без ток, суровини и персонал, определено ще му потрябват въпросните лък и стрели.

    Коментиран от #26

  • 23 Borislav Popov

    51 7 Отговор

    До коментар #13 от "123":

    90% от държавите в алианса няма да подкрепят обора ! Нито Италия , Испания ,Португалия . Нито Гърция , Кипър ,Турция. Нито Унгария , Чехия , Словакия . Нито Германия , Словени , Австрия . Евентуално петлите и пиратите ! Индия никога няма да тръгне с обора . Има сключен военен договор с Русия !

    Коментиран от #24, #28

  • 24 Инкогнито

    33 8 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    И Франция няма да подкрепи! Най мн. Полша която за 1ч ще дигне Бяло знаме! Азия и Европа са я загубили от раз капиталистите! Самоче световна война никога няма да се случи повече!
  • 25 Русофил

    21 4 Отговор
    Дядя Вова пускай мултиките ,че се обосрахме
  • 26 123

    29 3 Отговор

    До коментар #22 от "Ядрения":

    Е, има разни подземни комплекси-градове с производствени мощности, които са с почти пълна автономност за може би 10-15 години, но не вярвам в тези подземни комплекси по света да могат да се съберат повече от няколкостотин хиляди души. А и като им свърша припасите, ще трябва да излязат наповърхността, където радиацията ще ги довърши, ако преди това не са се избили един-друг под земята.
  • 27 НКВД

    36 5 Отговор
    Гледали ли сте амерско филче за бункерите? Само богатите за по 15-20милиона $ са си купили ще сготвят войната и ще се скрият там! А беднотията ще мре! Добре че дойде Тръмп и свали маската на амерската,, демокрация"

    Коментиран от #40

  • 28 123

    6 31 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Ще ги подкрепят, не защото искат война, а защото не искат руска хегемония в Европа. Индия има стара вражда с Китай, който пък подкрепя Пакистан и пак по тази линия няма да е трудно да се привлече Индия на страната на САЩ. Отделно, че Китай си има собствени интереси и в никакъв случай няма да е придатък на Русия, както е видно и от историята. Двете страни дори са били на ръба на война. Но дори САЩ да са сами, пак имат достатъчно ядрен и военен потенциал, за да унищожат Русия, е и те самите много ще пострадат, а най-лошото е, че човечеството ще загине, както писах.

    Коментиран от #83

  • 29 Сценарий

    16 8 Отговор
    Всъщност, началото на войната започва със залп от балистични ракети от едната страна. Няма смисъл да изстреляш една-две, след ответния удар все едно ще загубиш останалите - дали директно, дали просто връзката с тях, стреляй с всичко накуп! И стреляй по всички - и неутрални, и враждебни. Ако тайно си успял да извадиш и бомби от арсеналите, че и да ги закачиш по самолетите, вдигаш и авиацията, с инструкция да се оправят както знаят. Съюзниците по-добре да не знаят какво правиш, че току виж и врагът разбере, и вземе, че те изпревари с негов си превантивен удар.
    Ако си от отсрещната страна е по-зле - има буквално минути за оценка, и отговор, а и трябва да бягаш към укритието, ако го имаш - значи стреляй с всички ракети по всичко, за което се сетиш. Не смятам, че ако събудиш произволен президент в три посреднощ с репликата "Към нас летят ракети! Какво да правим?!", въпросният ще отдели особено време да размишлява над френската, португалската или бразилската позиция по въпроса...

    Коментиран от #34

  • 30 ЦРУ

    10 42 Отговор
    Никой да не обижда Америка. защото там живеят и работят близо 500 000 българи ….а в Раша около 100. абе какво стана със великият и могъщ СССР ?

    Коментиран от #32

  • 31 847

    31 8 Отговор
    Няма лошо! Ще бъдете третите, след Хитлер и Напалеон.
  • 32 123

    7 23 Отговор

    До коментар #30 от "ЦРУ":

    В САЩ живеят и над 3 милиона руснаци, което си е 1 % от населението. Това си е една Нова Русия. Излиза, че руснаци ще стрелят по руснаци. ;)
  • 33 Само питам

    4 30 Отговор
    Дали проруската измет някога е защитавала страната в която се е родила със същия ентусиазъм, с какъвто защитава руската кочина?
  • 34 123

    18 0 Отговор

    До коментар #29 от "Сценарий":

    Има и такъв сценарий, но по-вероятно нещата ще се случат с натрупване на напрежение и привеждане на войските в бойна готовност. Малко е вероятно войната да избухне просто ей така, без предварително натрупване на напрежение. Има и сценарий, при който двете сили се млатят с конвенционални средства и ако някоя от страните е изправена пред загуба на войната, ще ползва ядрения си потенциал като средство за унищожаване на противника, един вид, съзнавайки, че и по нея ще има ядрени удари - един вид стратегия на камикадзето - умирам, но ще те взема със себе си. Има и други варианти за развитие на такава война, но....по-добре въобще да не се стига до такава война.
  • 35 no name no face no number

    43 5 Отговор
    Има много прилика между Усрайна и България. Това са държавите с най- големите продажници . Правителствата им не могат да се изправят от стойка Г. Тъкмо надигне някой глава и пак го наведат за кеф на някой. Аз лично както винаги ще защитя при конфликт По справедливата страна и тя не е тази на НАТО. До встреча сволочи

    Коментиран от #37

  • 36 Пияна рашка

    3 27 Отговор

    До коментар #9 от "Ядрения":

    Китай помни 1967г. и няма да изпусне шанса да си прибере заграбената територия, на другата страна ще са
  • 37 Българин

    3 33 Отговор

    До коментар #35 от "no name no face no number":

    Ти си поредното доказателство, че русофилите са национални предатели и българофоби.
  • 38 Голата Истина Е

    26 7 Отговор
    Че русофилите не само в западния свят! а като цяло! стават все повече и западните капитслисти ги притеснява това и се пробват по всякакъв начин да ДИСКРЕДИТИРАТ РУСИЯ И ВЛАДИМИР ПУТИН!

    Коментиран от #41

  • 39 Българин

    8 40 Отговор
    Русофилчета, да ви обясня с думи прости. Русия не спазва елементарни морални норми и международни договорености. Напада свои съседи, избива ги и им отнема територии. Води пропагандни войни срещу цивилизования свят и се стреми да отслаби и разруши ЕС и НАТО, организации, на които България е член. С една дума води война срещу тях. Т.е. води война и срещу България. На прост език - Русия е враг на България. И вие, подкрепяйки руските интереси сте врагове на България и национални предатели.

    Коментиран от #44, #88

  • 40 Пияна рашка

    3 23 Отговор

    До коментар #27 от "НКВД":

    Китай помни 1967г. и няма да изпусне шанса да си прибере заграбената територия, на другата страна ще са

    Коментиран от #56

  • 41 Антрополог

    4 28 Отговор

    До коментар #38 от "Голата Истина Е":

    Русофилията е израз на национален комплекс за малоценност, старателно култивиран и подхранван от руснаците и от петата им колона. Никъде по света няма такова явление, като организираната русофилия, чието кредо е:" лизането на руски задници е върховна проява на патриотизъм.

    Коментиран от #45

  • 42 Антрополог

    6 27 Отговор
    Самото съществуване на РУСОФИЛСТВОТО И ТО КАТО ОРГАНИЗИРАНО ДВИЖЕНИЕ Е НЕНОРМАЛНО ЯВЛЕНИЕ. Представете си да съществуват национални движения Туркофили или Американофили, които да правят същите свинщини както русофилите и всяка година да се събират-едните край язовир Кърджали, а другите край яз. Искър, да развяват турски или американски знамена, да пеят маанета или кънтри и да мечтаят как ще посрещат - едните турските аркадаши а другите американските френдове.

    Коментиран от #46, #49

  • 43 Генерал де Гол

    5 28 Отговор
    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние. "

    Коментиран от #47, #48, #50

  • 44 Borislav Popov

    34 3 Отговор

    До коментар #39 от "Българин":

    Кой не спазва договорите бе туркофил ? Кой се изтегли от договора с Иран ? Кой се изтегли от договора за вредните газове ? Кой разположи ракети по границата с Русия под предлог че се защитава от Иран ???!!!!
  • 45 Голата Истина Е

    24 4 Отговор

    До коментар #41 от "Антрополог":

    Че соросоидите поклонници на $$$🤑🤑🤑🤑 са все по - малко и това явление е временно!!
  • 46 Borislav Popov

    20 5 Отговор

    До коментар #42 от "Антрополог":

    Публикувано във факти.бг: А русофобията не е синоним , а си е твърдо предателство ! Ако можем да обобщим : русофобите в България, организирано или несъзнателно, са съществен елемент от турската агентура, важно оръдие в ръцете на Анкара за завладяване на български земи. "Ще има агресия от страна на Турция към нейните съседи. Това неизбежно ще се случи". Такова предупреждение отправи бившия вицепремиер и бивш външен министър Ивайло Калфин в ефира на БНТ.

    Коментиран от #53

  • 47 Borislav Popov

    24 5 Отговор

    До коментар #43 от "Генерал де Гол":

    Генерал де Гол -руснаците никога няма да са щастливи ако знаят че други народи са потиснати !

    Коментиран от #57

  • 48 Генерал де Облечен

    27 4 Отговор

    До коментар #43 от "Генерал де Гол":

    Истината е че Дьо Гол се кри на острова с неговите войници чак до 1943г.и се върнаха в Европа с ингилизите точно като самозвани Победители!!
  • 49 Уточнение

    4 11 Отговор

    До коментар #42 от "Антрополог":

    Всякакви "-фили" реално си съществуват, не като организирано движение, но си ги има масово. И точно те са тези които най-много предават (и продават) суверенитета на България в момента.

    Коментиран от #54

  • 50 Borislav Popov

    18 4 Отговор

    До коментар #43 от "Генерал де Гол":

    Цар Александър Втори обяви война на Турция, написвайки върху Обръщението на Екзарх Антим Първи резолюцията: "Да се освободи България!", противопоставяйки позицията си на тази на Англия и Австро-Унгария по разрешаването на "Източния въпрос".
  • 51 Грую

    10 2 Отговор
    Нямала си баба белица, купила си козица! Нали трябва да оправдаят бюджета за заплати и въоръжение!
  • 52 42555

    7 0 Отговор
    Днес не е 1 Април, прегледайте се.
  • 53 Само питам

    6 18 Отговор

    До коментар #46 от "Borislav Popov":

    Ти руски мелез ли си? Защото само такъв може да бъде толкова голям българофоб.

    Коментиран от #58

  • 54 Си фили стик

    6 2 Отговор

    До коментар #49 от "Уточнение":

    Не е вярно, аз предадох само жената!!
  • 55 Пияна рашка

    5 15 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Това от Алжир ти го казаха, нали специално за теб лъжльо. И Адмирал Кузнецов ще им пратят да им пуши с 3,,КИЛО,,КАРТОФИ. И ти беше там и видя. Прекаляваш с боряшника!
  • 56 НКВД

    8 2 Отговор

    До коментар #40 от "Пияна рашка":

    Помни, и още помни как яде бой, и едва ли ще иска отново петдах!
  • 57 Пушкин

    5 14 Отговор

    До коментар #47 от "Borislav Popov":

    Пушкин за руския народ :


    "Народ безразличен към най-малкия дълг, към най-малката справедливост, към най-малката истина, народ, който не признава човешкото достойнство, не признава като цяло нито свободния човек, нито свободната мисъл”.

    Коментиран от #60, #64

  • 58 Borislav Popov

    19 7 Отговор

    До коментар #53 от "Само питам":

    А ти турски мелез ли си бе шалвар ? Защото само такъв може да плюе против Русия ?

    Коментиран от #68, #72

  • 59 Историк

    5 19 Отговор
    100 години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в Кремъл. В момента този негодник е Путин, руснаците обичат да ги лъже, че са народ с историческа мисия, че са велики и как са обкръжени от врагове, които не искат те да им позволят да спасяват света за пореден път

    Коментиран от #61, #63

  • 60 Borislav Popov

    19 5 Отговор

    До коментар #57 от "Пушкин":

    Император Александър Втори, по молба на президента Абрахам Линкълн спасява Северните американски щати- янките от агресията на Англия и Франция, изпращайки на помощ руски военни кораби по двете крейбрежия на Северна Америка, а по-късно двамата лидери, съгласувано, не разрешават на клана Ротшилд да учредят свои частни емисионни национални банки в САЩ и Русия. Резултатът е известен: през 1865 година Линкълн е застрелян, а през 1881 година император Александър Втори - Освободител е взривен.

    Битката е на живот и смърт!
  • 61 Borislav Popov

    18 7 Отговор

    До коментар #59 от "Историк":

    От Кенеди насам обора няма законно избран президент . Всичко е машинации . На власт слагат само марионетки .
  • 62 Антрополог

    7 18 Отговор
    Русофила е нещо като кентавър, само, че главата му е на руски ватник и крещи единствено "Слава на Русия" , "Крим е руски" и "Путин е велик". А задника му е на български комунист, защото като пpъднат в Москва, той се раздрисква по форумите.

    Коментиран от #66

  • 63 Borislav Popov

    16 7 Отговор

    До коментар #59 от "Историк":

    Краварите са затъпели от дезинформация . Още продължават да си мислят че са ходили на луната .
  • 64 НКВД

    8 4 Отговор

    До коментар #57 от "Пушкин":

    Виждаш ли сега за какво дойдоха Болшевиките на власт 1917г.за да променят това мислене и се справиха! Ще дойдеш и ти някога на правата пътека!

    Коментиран от #67, #75

  • 65 Истината

    5 12 Отговор
    Ето думите на Сергей Спиридонович Татищев (руски дипломат, историк и публицист, участва в руско-туската война под командването на ген. Тотлебен - б.р.): "Всичко, което бе направено от Русия за България трябва да бъде разрушено. Цел на нашите усилия трябва да бъде не "целокупна" България, а разделяне даже на днешното княжество между неговите съседи: румънци, сърби и гърци, с изключение на широката полоса около Черно море, която Русия може да настоява да остави за себе си. С други думи, ние сме в правото си да постъпим с България, която ни измени и се предаде на страната на нашите противници, така както постъпихме с Полша, да я разчленим, разграбим, да я изтрием от лицето на земята, за наказание на всички племена населяващи Изтока , като доказателство, че позорен и бедстващ край очаква всеки славянски народ, който дръзне да вдигне ръка срещу велика Русия".

    Коментиран от #69

  • 66 Borislav Popov

    13 5 Отговор

    До коментар #62 от "Антрополог":

    Стана ли ви ясна причината за разпалваната от турската агентура истерична русофобия ?

    Прикрити зад евроатлантически ценности, демократски идеологеми, лъжи и западни указания, нашите потурнаци се стремяха да влошат отношенията ни с Русия дотам, че когато Турция нападне, да няма кой да ни защити. Те не че мразеха толкова Русия, просто изпълняваха стриктно турско-американските поръчки. Целта им беше с русофобските си изблици да отвратят Русия от нас, така че тя да не защити България при турската агресия.
    Ако можем да обобщим : русофобите в България, организирано или несъзнателно, са съществен елемент от турската агентура, важно оръдие в ръцете на Анкара за завладяване на български земи.
    "Ще има агресия от страна на Турция към нейните съседи. Това неизбежно ще се случи". Такова предупреждение отправи бившия вицепремиер и бивш външен министър Ивайло Калфин в ефира на БНТ.

    Коментиран от #71

  • 67 Историк

    5 12 Отговор

    До коментар #64 от "НКВД":

    Публикувано във факти.бг: 100 години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в Кремъл. В момента този негодник е Путин, руснаците обичат да ги лъже, че са народ с историческа мисия, че са велики и как са обкръжени от врагове, които не искат те да им позволят да спасяват света за пореден път
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Borislav Popov

    9 6 Отговор

    До коментар #65 от "Истината":

    Иван Тургенев е велик руски писател,класик от епохата на първата могъща вълна на либерализация в самодържавна Русия.В романа си "В навечерието" - За прототип на главния персонаж Инсаров, авторът избира българина Никола Катранов, 24-годишен студент-степендиант в Москва, пленил въображението на големия руски разказвач със своята целеустременост, решителност и жертвоготовност, посветил живота си на борбата за свобода на любимото Отечеството.

    Коментиран от #73, #79

  • 70 АЛФ

    12 3 Отговор
    Пак всички пропускате най-важното и очевидното никога на Земята не е имало мир за повече от 40г. ,а и вече повечето от Големите държави в политиката- надлъгването живеят на вересия без Китай, време е да им се затвори кранчето като сами си спретнат един Хибриден световен пожар а и доколкото се афишира една теория и няколко вида извънземни си искали Земята, че била тяхна нещата ще добият много реалистично развитие, ние ще започнем конфликта а други ще ни доизтребят като ненужни насекоми и май си го заслужаваме ...до 2021г. има голяма вероятност да ни няма на Земята...
  • 71 Българин

    11 11 Отговор

    До коментар #66 от "Borislav Popov":

    Само копи-пейст можеш да правиш руски троле от статия в статия. Все едни и същи опорки пускаш. Цитираш ми и Ивайло Калфин, същия безродник, който беше казал, че "любовта към България минава през любовта към Русия". Та той е еманация на национален предател и българофоб. Истински русофил.
  • 72 Рашка с чашка

    8 10 Отговор

    До коментар #58 от "Borislav Popov":

    Аа как турски мелез ще плюе по Русия, нали руснаците и турците са първи приятели. Путин и Ердоган са като братя. Ще те изключат от партията защото плюеш другарите си.
  • 73 Тургенев

    8 15 Отговор

    До коментар #69 от "Borislav Popov":

    Руснака е най-големия и най-нагъл лъжец в целия свят.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 123

    1 6 Отговор

    До коментар #64 от "НКВД":

    Или на лявата пътека.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Иван

    7 2 Отговор
    От коментарите и видно, че 80% от коментиращите са идоти!
    Жалко за БГ с такива съграждани, то и затова сме на това дередже и който и да бъде на власт ще е все същото с такъв матрял.
  • 78 Вакуум

    6 3 Отговор
    САЩ си играят на война на изтощение и ще въвлекат други да се млатят за да забавят Русия да се въоръжи с опасните ракети. Междувременно тренират населението си с "тайфунчета", защото
    следват пътят към глобално подчинение, а не унищожение!
    Забележете, че няма значение дали ще ви удари син или червен юмрук или продължавайте да се забавлявате с плюенето.
    Мисля, че сериозната война ще започне в космосът, а засега те там се прегръщат.
  • 79 Иван

    5 8 Отговор

    До коментар #69 от "Borislav Popov":

    Интересно ми е ти какво работиш, че успяваш на всяка статия свързана дори и косвено с Русия да се включваш по 10 пъти на ден?
    Освен това цитираш руски класици, но каква е връзката мужду двете неща не виждам.
    Русия е била една империя по времето, когато се е водила Руско-Турската освободителна война, след това е била друг вид държава, резултата от което всички знаем и продължаваме да усещаме и още и още.
    В момента Русия представлява някакъв мелез между онова първото/империя/ и комунистичска/пост/ държава в отношението си към страните по света. А иначе си е чист дивашки капитализъм там и пет пари не дават ни за теб, ни за България, ако нямат интерес и то не взаимен, а изгоден предимно на тях. Затова, когато някой сляпо се прехласва по Русия и плюе вманиачено по всичко алтернативно, казвам, че е част от 80+% идиоти и простаци, населяващи БГ.

    Коментиран от #97

  • 80 Велика България

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "Зрител":

    Че какво и е на нашата армия?? Нямаме парите на големите, но имаме дух. И най-важното- няма педали-родоотстъпници като теб!!!

    Коментиран от #81

  • 81 любопитен

    6 1 Отговор

    До коментар #80 от "Велика България":

    Нямаш армия, но имаш дух?
  • 82 НАТО ВЕЦ

    4 4 Отговор
    "Чисто небе 2018"?!!! Това не е ли "учението" провеждано в Сирия, след доставката на С-300?
  • 83 Мммм

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "123":

    Твоята любима Америка няма потенциал да се справи сама с държави от третия Свят,та какво останало за Русия. Помисли,защо прехвърлят и разиграват сценарий на европейска земя,защото ще вадят,както винаги европейците горещите кестени,защото краварите ги няма хич на хоризонта.

    Коментиран от #84

  • 84 123

    4 8 Отговор

    До коментар #83 от "Мммм":

    Америка не ми е любима, но се стремя да оценявам обективно политиката, амбициите и възможностите на световните сили. Ваденето на горещи кестени с чужди маши не е само патент на САЩ, който може ползва други за пушечно месо. Според теб защо Русия изпрати чеченци в Сирия? Това кой за какво има потенциал също е много относително. Примерно СССР не можа да се справи през 80-те с Афганистан, после Русия едва се оправи с Чечня, водиха две войни там. При пълномащабна война, в която е ангажирано и мотивирано цялото общество, нещата ще са различни. Ако гледаме цифрите - САЩ имат повече от 2 пъти по-голямо население от Русия, имат повече производствени мощности, повече високи технологии, имат бази и съюзници около Русия. Русия ще е в стратегически отбранителна позиция спрямо САЩ. Няма как да ги налазят със сухопътна армия, нито могат да ги подложат на интензивни бомбардировки. Могат да въздействат по САЩ само с междуконтинентални ракети, бомбандировачи за далечно действие, повечето от които са стари, а и са малка бройка и с подводници. Не че това е малко, но САЩ ще могат много повече да действат по Русия от базите си и чрез съюзниците си, които са близо до Русия.
  • 85 недко

    0 5 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Браво Бориславе .много увлекателен отговор приятел.
  • 86 миш

    4 6 Отговор
    Щом тренирате, не сте готови-още от 1945 г. Русия е сама Вие сте 100 държави-давайте да видим

    Коментиран от #87

  • 87 guest

    8 5 Отговор

    До коментар #86 от "миш":

    Какво да дават бе келеш.Ти наясно ли си въобще една война от това ниво до какво дестабилизиране на региони ще доведе.Ще има милиони жертви и още какви ли не куп последици.И въобще за какво единия трябва да напада другия ? При една неядрена война САЩ може да прегази Русия ,това не е никаква тайна ,но руснаците имат една сигурност и тя е ядреното оръжие.Независимо колко са изостанали руснаците ,докато имат тази ядрена сигурност ,ще имат и мнение на световната сцена.
  • 88 Мммм

    5 5 Отговор

    До коментар #39 от "Българин":

    Ей,българопродавач осъзнай се какви глупости си написал и това се отнася до любимите ти САЩ, те са над законите важащи за целият останал Свят, шматко такава нарекла се Българин,само срамиш името на народа ни.

    Коментиран от #90

  • 89 реялист

    5 0 Отговор
    пак ще се бият с чужди с чужда пита помен правят но докога ще ги търпят не се знае няма да е на добро.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Борис

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Зрител":

    Точно нашата армия насра в Добруджа Русия през ПСВ.
  • 92 браво краво

    4 3 Отговор
    какво ще тренирате,направо стреляйте,нали руски ракети за нищо не стават,тъкмо ще проверите дали така или ще го духате мазния.
  • 93 Грух

    7 4 Отговор

    До коментар #90 от "русофилска подлога":

    Аз съм българин и русофил.
    Имаш ли нещо против това ?

    Коментиран от #94

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Владислав

    5 1 Отговор
    Слава России! Слава Отечества!
  • 97 Владислав

    5 1 Отговор

    До коментар #79 от "Иван":

    Пишеш глупости! Без Русия нямаше да има България! Но по тази земя българска е пълно с неблагодарници!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 степан

    1 1 Отговор
    Натискат се в Украйна за да видят дали Чернобил ще даде някакъв резутат както на Порошенко и някои украинци живеят с илюзията ,че американците ще им подсигурят то което и Хитлер.
Новини по държави: