Отидете към основна версия

3 699 12

Каменос изригна: Срам за Македония!

  • панос каменос-
  • срам-
  • македония-
  • гърция-
  • изригна-
  • депутати

Който не гласува - отива в затвора

Снимка: Shutterstock

Председателят на младшия коалиционен партньор в гръцкото правителство „Независими гърци“ (АНЕЛ) и министър на отбраната на страната Панос Каменос избухна в Туитър по повод решението на македонския парламент да пристъпи към приемане на конституционните промени, произтичащи от договора за името между Атина и Скопие, предава опозиционното скопско електронно издание „Република“, цитирано от Агенция "Фокус".

„Кой би си помислил, че в Европа на ценностите и демокрацията, този, който не гласува, както му е наредено, ще отиде в затвора, а този, който се покорява на заповедите, получава бонус от 2 милиона евро черни пари. Срам!“ – написа Каменос, отявлен противник на договора от Преспа.

Правителството на Македония веднага реагира, като обвини Каменос, че „разпространява фалшиви новини“, предава базираният в САЩ портал Greek Reporter. Председателят на младшия коалиционен партньор в гръцкото правителство „Независими гърци“ (АНЕЛ) отново се разграничи от премиера Алексис Ципрас, който поздрави македонския си колега Зоран Заев за успеха.

Говорителят на македонското правителство веднага отговори на нападката, също чрез Туитър. „Скъпи г-н Каменос, трябва да знаете, че разпространявате фалшиви новини, които вече официално бяха опровергани от нашето правителство“, написа Миле Бошняковски.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: