Отидете към основна версия

2 148 4

НАТО потвърди ангажимента си в Афганистан

  • афганистан-
  • нато-
  • ангажимент-
  • войски-
  • тръмп

Афганистан никога повече няма да е подслон за терористи

Снимка: БГНЕС/ EPA

НАТО заяви, че продължава мисията си в Афганистан след съобщението за изтегляне на значителна част от американския военен контингент от тази страна, предаде Франс прес.

Говорителката на алианса Оана Лунджеску отказа да коментира пряко това съобщение, но напомни, че на неотдавнашната среща на външните министри на НАТО е бил потвърден ангажиментът "да си осигурят дългосрочната сигурност и стабилността на Афганистан". "Ангажиментът ни е важен, за да се гарантира, че Афганистан никога повече няма да е подслон за международните терористи, които ни застрашават у нас", добави тя.

Според вестниците "Уолстрийт джърнъл" и "Ню Йорк таймс" ще бъдат изтеглени около 7000 от 14-те хиляди американски войници в Афганистан. Лунджеску освен това похвали подалия оставка министър на отбраната на САЩ Джим Матис, който напусна заради несъгласие с президента Тръмп за изтеглянето на всички американски военни от Сирия и подготовката за прекратяване на военното присъствие на САЩ в Афганистан.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп изтегля САЩ и от Афганистан

    Американският президент Доналд Тръмп планира да изведе съществена част и от американските военни, разположени в Афганистан, съобщи Би Би Си. Новина ...
    21.12.2018
    3 337
    31
Новини по държави: