21 Декември, 2018 16:50 2 140 4

НАТО потвърди ангажимента си в Афганистан

  • афганистан-
  • нато-
  • ангажимент-
  • войски-
  • тръмп

Афганистан никога повече няма да е подслон за терористи

НАТО потвърди ангажимента си в Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

НАТО заяви, че продължава мисията си в Афганистан след съобщението за изтегляне на значителна част от американския военен контингент от тази страна, предаде Франс прес.

Говорителката на алианса Оана Лунджеску отказа да коментира пряко това съобщение, но напомни, че на неотдавнашната среща на външните министри на НАТО е бил потвърден ангажиментът "да си осигурят дългосрочната сигурност и стабилността на Афганистан". "Ангажиментът ни е важен, за да се гарантира, че Афганистан никога повече няма да е подслон за международните терористи, които ни застрашават у нас", добави тя.

Според вестниците "Уолстрийт джърнъл" и "Ню Йорк таймс" ще бъдат изтеглени около 7000 от 14-те хиляди американски войници в Афганистан. Лунджеску освен това похвали подалия оставка министър на отбраната на САЩ Джим Матис, който напусна заради несъгласие с президента Тръмп за изтеглянето на всички американски военни от Сирия и подготовката за прекратяване на военното присъствие на САЩ в Афганистан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 go Donald go

    7 4 Отговор
    Е пак ще останат 7000 краварски войника там, да не е малко.........явно са преценили че няма нужда от повече, и без тва нищо не направиха за толкоз години там!
  • 2 Borislav Popov

    6 2 Отговор
    Кой гътна кулите близнаци ? Афганистан или СА ?
  • 3 Опа

    8 0 Отговор
    Как ще оставят бизнес за милиарди, да не са глупави! За опиума и кокаина говоря, за тези не се досещат!
  • 4 Чом

    0 2 Отговор
    Е това е каквото е било било американските войници и те да си починат малко имат нужда като помиспим малко и те са хора като нас и нямят никаква вина и да им пожелаем весела коледа на всички
Новини по държави: