Отидете към основна версия

3 959 25

Унгария скочи на Запада за Русия

  • унгария-
  • петер сиярто-
  • русия

Според Петер Сиярто Европа е лицемерна спрямо Кремъл

Снимка: БГНЕС/EPA

Унгарският външен министър Петер Сиярто е заяви, че западните държави проявяват лицемерие спрямо Русия по време на срещата си с държавния секретар на САЩ Майк Помпео, съобщи РИА Новости.

Помпео е говорил за значителното нарастване на влиянието на Русия. Според него руската страна не споделя стремежа за свобода.

„Когато говорим за Русия, според мен съществува огромно лицемерие в политическата сцена в Европа. Защо унгарски компании да не участват в проекта „Северен поток 2“? На икономическия форум в Петербург не бе поканен унгарският премиер, а френския президент. Мисля, че тогава на сцената до руския президент Владимир Путин не стояха представители на унгарски компании, а шефове на западни такива.

Не мисля, че е редно да представяте нещата така, сякаш имаме тесни връзки с Русия. Трябва да се оцени мащаба на европейската търговия с тази страна“, заяви Сиярто.

Той вече заяви, че не смята за основателни европейските обвинения за близки връзки на Унгария с Русия. Според него западните държави имат по-тесни отношения с руската държава, но се опитват да прикрият своя бизнес.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: