Last news in Fakti

11 Февруари, 2019 11:10 1 724 17

Многодетните майки в Унгария няма да плащат данъци

  • виктор орбан-
  • майки-
  • унгария-
  • многодетни-
  • данъци-
  • деца

Нуждаем се от унгарски деца, заяви Орбан

Многодетните майки в Унгария няма да плащат данъци - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Майките в Унгария с четири или повече деца няма да плащат вече подоходен данък през целия си живот, съобщи премиерът Виктор Орбан, който обяви планове за увеличаване на новородените в страната, предаде Би Би Си.

„Това е начин за защита на унгарското бъдеще, без да зависим от имиграцията“, каза консервативният министър председател. Населението на Унгария намалява с 32 000 души годишно, а жените имат по-малко деца от средното ниво в Европейския съюз. Като част от мерките, на младите двойки ще бъдат предложени безлихвен заеми до 10 милиона форинта ($36 000), които ще бъдат опростени, когато те имат три деца.

Според Орбан за Запада отговорът на намаляващата раждаемост е в имиграцията. „Унгарците не смятат така… Нуждаем се от унгарски деца“, подчерта той. В плана на кабинета влиза още създаване на 21 000 ясли през следващите 3 години, допълнителни 2,5 милиарда долара за здравната система, жилищни субсидии, държавна помощ за купуване на автомобили с повече места, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 smile

    24 1 Отговор
    Браво на човека мисли за бъдещето на дуржавата.Тук нашите политици мислят как да откраднат повече пари!

    Коментиран от #3

  • 2 Borislav Popov

    15 0 Отговор
    Този закон за безлихвен заем от 36 000 долара, не става за нашите ширини, понежеако се приеме и при нас...) Представяте ли си, как за нула време, циганите ще се увеличат тройно и четворно ?
  • 3 Силен

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "smile":

    Един от най-силните политици в Европа в днешно време. Силен защото прилага и разум и има и дългосрочна политика. Той не лавира и не се намества спрямо силния на деня само ... за да оцелее. Той има визия какво иска да постигне и я гони.
  • 4 бббббб

    13 0 Отговор
    При Татово време и тук имаше нещо подобно.Отпускаха заем за жилище сред брака с 1% год.лихва.При първо дете се опрощаваше една част от заема,а при второ остатъка.
  • 5 гост

    13 1 Отговор
    Ама в унгария няма тъмно-зелени орки с по 15 чавета. Дез-интегрирали са ги!

    Коментиран от #16

  • 6 Свирещия анус

    1 0 Отговор
    Водещи са в порноиндустрията иначе унгарците, ама с ялово еб@ане демография не се прави. Прав е човека, че ще подпомага, въпроса е как ще ги приеме обществото им тия решения.
  • 7 Hhhhhhh

    11 0 Отговор
    При нас те никога не са плащали данъци. Повечето даже никога не са и работели.
  • 8 бай Шиле

    11 0 Отговор
    То в България отдавна е така . Циганин данък да плаща ??? Те водата и тока си не плащат че остава и данъците !
  • 9 стоян георгиев

    2 6 Отговор
    в българия също трябва да се предприеме подобна политика вместо да се купуват разни ненужни самолети и щуротии.10000 за първо дете 15000 за второ 20000 за трето и всяко следващо.жените с пенсии след родено трето дете,а богатите с по едно дете да плащат двоини данъци за всичко.при държавни служители с много деца всяко дете да бъде бонус към заплатата ,особено да се набляга при полициа,учители и военни.

    Коментиран от #10, #14

  • 10 Пешо

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Явно си циганин. Или соросоид. Но практически е едно и също.
  • 11 Да,ама не...

    3 0 Отговор
    Това със 30000евро може да се реализира и в България при родено трето дете ,но само при майки който имат минимум средно образование.Тези циганки който имат средно образование,а и висше също,са добре дошли в групата на печелившите....За останалите еднопосочен билет за делтата на Ганг....
  • 12 Статистик

    5 0 Отговор
    Блгарските многодетни майки-шведки отдавна не плащат данъци! И ток , вода и градски транпорт!
  • 13 Бай Каракачан

    1 0 Отговор
    Веднага да се награди Орбан с орден Стара планина.Сега всички циганки ще се изнесат да раждат в Унгария и ние ще си решим проблема с ромите.
  • 14 ААА

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    До но за семействата със средно над 4.50, и висше образование. Плащали си данъците , сметките, осигуровките надлежно , и без прекъсване поне 5 години. Трудова характеристика от работодател . Чисто криминално минало. Изпит- тест по български език и литература, история на България , писмено и говоримо без забележки. Пълни медицински, здравни изследвания , и актуален граждански брак . Никакво раждане , преди родителите да навърши 18 години и завърши своето средно образование. Тогава да кандидатстват за безвъзмездна помощ от 33 000 евро + безлихвен кредит от още 33 000 евро , който да върнат за 20-30 години. При емиграция и напускане на пределите на страната за повече от 3 месеца през годината, да връщат помощта на държавата. Или вместо финансова помощ,при раждане на дете - общинската служба , да изпълни молба заявление , като не противоречи много на закона. Услугата може да бъде -преотстъпването на парцел, или издаване безплатно, валидни документи за строеж- узаконяване на имот ,или нещо което в други случаи, биха скъсали нервите на едно младо семейство.
  • 15 Ivan S

    3 0 Отговор
    Обичам политиката на Орбан! Орбан ела в България и измети боклука!
  • 16 СтарТИРаджия

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Има много орки, ама са на светлинни години в култивирането в сравнение с нашите. Живеят по същият тертип като унгарците, а и поддържат реда като тях - факт! И в Словакия е същото. Поддържат дворовете и къщите си! Европейска работа. Нищо общо с нашата представа за цигани.
  • 17 психолог

    0 0 Отговор
    чЕ ТЕ/МНОГОДЕТНИТЕ/ В БЪЛГАРИЯ СА САМО ЦИГАНКИ-ТЕ И ТАКА НЕ ПЛАЩАТ НИЩО А ПОЛУЧАВАТ МНОГО В БЪДЕЩЕ-ЦИГАНАРИЯ
Новини по държави: