Отидете към основна версия

1 780 6

Мей реши: Иска кратко отлагане на Брекзит

  • тереза мей-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • мишел барние

Брюксел вече предупреди, че няма да се съгласи на отлагане без конкретен план за британските намерения през поискания период

Снимки: БГНЕС/EPА

Британският министър-председател Тереза Мей ще поиска днес в писмо до Европейския съюз кратко отлагане на Брекзит, предаде Reuters. Агенцията се позовава на високопоставен източник от правителството.

В сегашната ситуация Лондон трябва да напусне съюза на 29 март със или без споразумение.

До снощи не беше съвсем ясно колко дълго отлагане на излизането ще поиска Лондон. Според източник на ВВС можело да е до две години, но очевидно има промяна в плановете.

Главният преговарящият от страна на Евросъюза Мишел Барние вече предупреди, че Брюксел няма да се съгласи на отлагане без конкретен план за британските намерения през поискания период.

Другата новина е, че британските депутати ще могат от понеделник да обсъждат в парламента начините за излизане от задънената улица на Брекзит, в която се озова страната.

Преди дни заместникът на Мей - Дейвид Лидингтън, каза, че ако парламентът не одобри сделката за Брекзит до 20 март, то правителството ще предостави на депутатите възможност да дебатират и гласуват начини за излизане от задънената улица.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: