19 Март, 2019 11:56 1 820 4

В Лондон: Не намесвайте кралицата в Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • ес-
  • кралица елизабет втора-
  • стивън баркли

Министрите от правителството на Тереза Мей търсят изход от създалата се криза

В Лондон: Не намесвайте кралицата в Брекзит - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Министърът по въпросите на Брекзит Стивън Баркли заяви, че замесването на кралица Елизабет Втора в Брекзит е лоша идея, предаде Reuters.

Баркли каза това във връзка с предложението кралицата да бъде помолена предсрочно да прекрати настоящата сесия на парламента.

"Единственото нещо, за което всички са съгласни, е, че замесването на Нейно Величество във въпросите на Брекзит няма да доведе до напредък, според мен това не е реалистична възможност", изтъкна министърът.

Според Баркли решението на председателя на Камарата на общините Джон Бъркоу да блокира трето гласуване на сделката за Брекзит означава, че тази седмица по-скоро няма да има парламентарен вот за споразумението.

Той отбеляза също така, че министрите от правителството на Тереза Мей търсят изход от създалата се ситуация.

В Лондон: Не намесвайте кралицата в Брекзит

Стивън Баркли предупреди британските депутати в интервю за радио ВВС, че ако не подкрепят сделката на Мей, съществува опасност да няма Брекзит или да има Брекзит без сделка. С това си изказване Баркли намекна, че правителството продължава да планира трето гласуване на споразумението на премиера с Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Брат ми

    4 1 Отговор
    Е то баба Бети дали знае че ,има брексит?Най вероятно в нейната глава Индия все още е Британска колония.
  • 4 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    АКО Е КРАЛИЦА ,ЗАЩО АВСТРАЛИЯ И КАНАДА СА И ПРОТЕКТОРИ -ПА И ... ??? АЗ ТЪПЧОТО СИ МИСЛЯ ,ЧЕ Е ИМПЕРАТРИЦА ЗАВИСИМА ВРЕМЕННО ОТ ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ ---КАТО ЕС !!!!!!!!!!
Новини по държави: