Отидете към основна версия

2 402 6

Такси за старите коли в Лондон

  • лондон-
  • такси-
  • коли

Нови действия за чист въздух в града

Снимка: Shutterstock

В Лондон въвеждат такса за влизане на стари автомобили в центъра на града, съобщи The Telegraph.

Таксата засяга по-стари автомобили и автомобили, които отделят повече вредни емисии. Мерките са взети с цел подобряване на качеството на въздуха в английската столица.

Таксата е в размер на 12.50 паунда. Тя влиза в сила от днес. Таксата засяга автомобили на бензин, които са с първа регистрация до 2006 г. и коли на дизел с регистрация от преди септември 2015 г.

През делничните дни повечето шофьори ще трябва да плащат и такса от 11.50 паунда, заради задръстванията. Районът с ограничен достъп се простира между гара „Кингс Крос“, Лондонското сити, Имперския военен музей и Бъкингамския дворец.

Кметът на Лондон Садик Хан заяви, че действията за важни за чистия въздух в града. Той заяви, че новите такси са основна част от плановете на администрацията. Кметството има цяла програма за ограничаване на движението на леки автомобили по централните улици на града.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Германия с промени за дизела

    Германското правителство обсъжда възможности за намаляване на ограниченията за емисиите от дизелови автомобили, съобщи „Шпигел“. Прегов ...
    15.02.2019
    41 845
    32
  • Германия блокира дизелови автомобили

    Бон и Кьолн се присъединиха към няколко германски града, които забраняват по-старите дизелови коли, съобщи „Дойче Веле“. Административн ...
    08.11.2018
    35 370
    45
Новини по държави: