Отидете към основна версия

4 182 94

Анкара: В САЩ работят срещу нас

  • сащ-
  • турция

Турското външно министерство обяви, че цени приятелството на американския народ

Турското външно министерство се оплака от "антитурски дейности в Конгреса на САЩ", съобщава "Хюриет дейли нюз", позовавайки се на изявление на говорителя на ведомството Хами Аксой.

"Наблюдаваме, че антитурски кръгове в САЩ напоследък засилиха дейностите си в американския Конгрес. Проекторезолюцията на тема "Изразяване на безпокойство за съюза САЩ-Турция" е пореден пример за това", заяви говорителят.

Аксой подчерта, че двете държави имат дълбоко вкоренени съюзнически отношения, основаващи се на общи ценности и взаимни интереси. Те работят заедно за осигуряване на мир и спокойствие в различни райони на света, посочи той.

"Подобни резолюции, които подкопават този факт и основателните мотиви зад действията, предприети от Турция в името на националната ѝ сигурност, не съответстват на съюзническата връзка между нашите държави", каза Хами Аксой по повод на проекторезолюцията в Камарата на представителите.

Говорителят на турското МВнР подчерта, че няма повод за притеснение от страна на американския народ и неговите представители, чието приятелство Турция цени.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп: Не ни трябват повече войски в Близкия изток

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази съмнения, че има нужда от изпращане на още американски войски в Близкия изток, за да се противодейства на Иран, ...
    24.05.2019
    3 716
    8
  • Тръмп отива в Турция

    Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и президентът на Съединените щати Доналд Тръмп може скоро да се срещнат на четири очи в Турция или покрай срещ ...
    23.05.2019
    7 401
    55
  • САЩ поставиха ултиматум на Турция

    Съединените американски щати дадоха срок от половин месец на Турция да се откаже от сделката с Русия за придобиване на зенитно-ракетни системи С-400, ...
    22.05.2019
    7 863
    77
Новини по държави: