24 Май, 2019 08:29 3 696 8

Тръмп: Не ни трябват повече войски в Близкия изток

  • сащ-
  • иран-
  • доналд тръмп

Очаква се президентът на САЩ да се срещне с представители на Пентагона, за да обсъди темата

Тръмп: Не ни трябват повече войски в Близкия изток - 1

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази съмнения, че има нужда от изпращане на още американски войски в Близкия изток, за да се противодейства на Иран, предаде Ройтерс, цитирайки изявление на президента пред медиите.

Очаква се Тръмп да се срещне с представители на Пентагона, за да обсъди въпроса. Американски военни обсъждаха изпращането на още 5000 войници в Близкия изток поради напрежението с Техеран. Тръмп подчерта, че е готов да изпрати още войници, ако е необходимо.

Президентът на САЩ заяви, че силите за сигурност ще следят внимателно "Американския талибан" Джон Уокър Линд, който беше освободен от затвора вчера.

Тръмп добави, че се е консултирал с юристи дали може да се попречи на освобождаването му и те са му казали, че това е невъзможно.

Линд не се е отказал от възгледите си, подчерта президентът на САЩ, изразявайки недоволство от освобождаването му.

Въпросът за китайската телекомуникационна компания Хуавей може да бъде уреден в евентуално бъдещо търговско споразумение с Китай, добави Тръмп. Той определи компанията като "много опасна".

Президентът на САЩ добави, че очаква бързо приключване на търговската война с Китай, въпреки че не са насрочени нови преговори на високо равнище между двете страни. "Това се случва, случва се бързо и мисля, че нещата вероятно ще се случат бързо с Китай, защото не мога да си представя, че те може да са доволни хиляди компании да напускат техните брегове и да се местят на други места", заяви Тръмп. Той не даде никакви доказателства за подобно масово оттегляне на компании.

Тръмп предоставя 16 милиарда долара помощ на фермерите, засегнати от неговата търговска политика, което сочи, че търговската война между САЩ и Китай вероятно няма да приключи скоро.

Министърът на земеделието Сони Пърдю заяви, че първата част от сумата ще бъде преведена през юли или август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 разочарован читател

    6 1 Отговор
    и сте изрепчили тазци статия на целия весник а по надолу постоянно има стари новини ! Явно вече нямате какво да пишете !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бесен Язовец

    6 3 Отговор
    Ми разбира се, че не им трябват, ся кът създадат арабското НАТО и го въоражат с модерни американски оръжия, и няма тогава хептем да им трябват. Браво Дончо суперяк си !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 11ап

    1 1 Отговор
    А в далечния Восток?
  • 7 Borislav Popov

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "El chochone":

    За ушанка-ленд, важи същото.
  • 8 bbbbb

    2 2 Отговор
    какво мислят военно промишленият комплекс, евреите и евангелистите по въпроса