Отидете към основна версия

1 914 4

Промяна по високите етажи в Германия

  • андреа налес-
  • германия-
  • партия-
  • избори-
  • оставка

Социалдемократите в Германия останаха на трето място

Снимка: БГНЕС/ EPA

Андреа Налес, лидерката на Германската социалдемократическа партия, която влиза в състава на германското правителство, обяви намерението си да подаде оставка след катастрофалното представяне на формацията на европейските избори миналата неделя.

Налес напуска както председателския партиен пост, така и лидерския пост на партийната фракция в парламента. Тя каза, че утре ще информира за решението си партийното ръководство, а във вторник и партийната парламентарна група.

На евроизборите социалдемократите останаха на трето място зад Зелените, които за първи път излязоха на втора позиция на подобен вот. На първо място се наредиха Християндемократическият и Християнсоциалният съюз. Допитвания показват, че подкрепата за социалдемократите е на най-ниските си нива в историята на партията.

"Вече не разполагам с подкрепата да изпълнявам длъжността си", призна днес Налес, цитирана от Нова телевизия. В разпространеното днес нейно изявление се посочва, че утре тя ще се оттегли официално от партийния лидерски пост, а във вторник от председателския пост на парламентарната група на социалдемократите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: