Last news in Fakti

2 Юни, 2019 15:00 1 854 4

Промяна по високите етажи в Германия

  • андреа налес-
  • германия-
  • партия-
  • избори-
  • оставка

Социалдемократите в Германия останаха на трето място

Промяна по високите етажи в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Андреа Налес, лидерката на Германската социалдемократическа партия, която влиза в състава на германското правителство, обяви намерението си да подаде оставка след катастрофалното представяне на формацията на европейските избори миналата неделя.

Налес напуска както председателския партиен пост, така и лидерския пост на партийната фракция в парламента. Тя каза, че утре ще информира за решението си партийното ръководство, а във вторник и партийната парламентарна група.

На евроизборите социалдемократите останаха на трето място зад Зелените, които за първи път излязоха на втора позиция на подобен вот. На първо място се наредиха Християндемократическият и Християнсоциалният съюз. Допитвания показват, че подкрепата за социалдемократите е на най-ниските си нива в историята на партията.

"Вече не разполагам с подкрепата да изпълнявам длъжността си", призна днес Налес, цитирана от Нова телевизия. В разпространеното днес нейно изявление се посочва, че утре тя ще се оттегли официално от партийния лидерски пост, а във вторник от председателския пост на парламентарната група на социалдемократите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вев

    7 2 Отговор
    Кури и милончева да вземат пример!
  • 2 Valio

    9 0 Отговор
    А Мрънкел кога ще си ходи????

    Коментиран от #3

  • 3 Хахха

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Valio":

    Бездетни изродки като нея в германия много. И да си иде ще дойде следващата психически сбъркана слушашта шефа на ес-сащ
  • 4 Снайперист

    4 0 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
Новини по държави: