Отидете към основна версия

3 003 15

Венецуела: Не ни се бъркайте в работата

  • венецуела-
  • хуан гуайдо-
  • николас мадуро-
  • каракас

Президентът Мадуро разпореди отварянето на границата с Колумбия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Венецуела Николас Мадуро разпореди отварянето на границата с Колумбия в щата Тачира, където международната общност е струпала хуманитарна помощ, отказвана досега от Каракас, предадоха световните агенции.

Мадуро нареди пълното затваряне на сухопътните граници с Бразилия и Колумбия, както и прекратяването на морските и въздушни връзки с холандските Антили през февруари, няколко дни преди опита на опозицията да вкара хуманитарна помощ в страната.

На 10 май правителството отвори границата с Бразилия и морския път с Аруба, но не и с други холандски антилски острови като Бонер и Кюрасао.

Същевременно заместник-председателят на венецуелската Социалистическа партия Диосдадо Кабейо се срещна в Хавана с Раул Кастро. Срещата целеше да покаже на САЩ единството на Венецуела и Куба, предадоха световните агенции.

От Хавана Кабейо предупреди Канада да не се меси в делата на Венецуела.

По-рано канадският външен министър Кристия Фрийланд заяви при среща с кубинския външен министър Бруно Родригес, че Хавана има роля, която да изиграе в намирането на мирен изход на венецуелската криза.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Свързани новини