Last news in Fakti

30 Май, 2019 07:57 4 307 14

Преговорите се провалиха! Венецуела потъна в неизвестност

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • хуан гуайдо-
  • осло

Хуан Гуайдо призова за нови протести срещу властта на Николас Мадуро

Преговорите се провалиха! Венецуела потъна в неизвестност - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо заяви, че ще продължи да организира протести, след като преговорите с представители на венецуелското правителство в Норвегия приключиха вчера, без да бъде постигнат напредък в уреждането на кризата във страната, предаде Ройтерс.

На срещата в Осло делегати на опозицията повториха призивите си към президента Николас Мадуро да подаде оставка и да позволи на преходно правителство да организира президентски избори.

"Към момента няма споразумение, така че единственият ни шанс сега" е да продължим с уличните протести, каза Гуайдо. "Искаме да постигнем уреждане на конфликта", добави той.

"Страните проявиха волята си да напреднат в търсенето чрез преговори на конституционно решение за страната, включващо политически, икономически и изборни въпроси", каза норвежкото външно министерство.

"За да се съхрани един процес, който може да даде резултати, страните са приканени да проявят най-голяма предпазливост в коментарите и изявленията си по този процес", се казва още в изявлението от Осло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    45 7 Отговор
    Съсипаха хубавата държава ! Ще станат по зле и от България !

    Коментиран от #7

  • 2 Румяна Костова

    34 8 Отговор
    Да проявяваг предпазливост в коментарите на венецуелците никак не е лесно, при създалото се положение когато САЩ направиха опит да свалят законният им президент и поставят свой човек на негово място.Няма държава,на която след като са наложили американската демокрация, да е станала по-добро място за живеене за нейните граждани. Защо ли пък Венецуела, ако успее преврата, ще бъде изкючение?

    Коментиран от #3

  • 3 Да да

    8 32 Отговор

    До коментар #2 от "Румяна Костова":

    Видяхмр колко русифилистици сте останали в България. Хората макар и трудно проглеждати разбират че милЙончева е прост руски агент, съскащ и плюещ Новичок. Парите обаче не ги дава и не ги държи в рубли! И защо все САЩ са виновни на тези комунистически кочини? Защо фалира СИВ? Защо вместо да се разпадне САЩ на отделни държави, се разпадна СеСенаСРа? И що все са бедни?

    Коментиран от #11, #12

  • 4 Румяна Костова

    6 28 Отговор
    Време е вече Мъдуро да захваща пътя към Москва, Путин вече му е приготвил къщичка някъде в московските предградия, където живее и Янукович.
  • 5 Богдан

    24 1 Отговор
    Един и същ сценарий наблюдаваме по целия свят.Елементарни и нагли.
  • 6 Дедо ви

    2 20 Отговор
    Хей, гледайте какво става във Венецуела и си взимайте поука. Отказвайте С400 докато е време, че лирата я чака 1 млн. процента инфлация. Един там се прави на мъж, ама скоро ще стане като Кадафито, а портфейлите ще трябва да сменят с куфари за да побират лирите за една връзка лук. Хасане, на теб говоря!
  • 7 Велика България

    5 15 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Къде пипнат комунягите така се получава, разруха и глад...
  • 8 Ванечка

    2 13 Отговор
    Каквото пипне червен боклук отива веднага за брак.
  • 9 грух

    10 0 Отговор
    Криза няма.Гуайдо отива в затвора и това е.
  • 10 ПЕНКО

    9 0 Отговор
    ДА ТРЯБВАШЕ ДА ЕЛИМИНИРАМЕ ПАРТОКРАТИТЕ НА БКП !!! НО ИМАШЕ КАЧЕСТВЕННА ХРАНА ,ЖИЛИЩА , РАБОТА , СПОРТ И СУПЕР СЕЛСКО СТОПАНСТВО! АМЕРИКЪНС УНИЩОЖИХА 1400 ПРЕДПРИЯТИЯ , ЗА ДА НЯМА РАБИТНИЧЕСКА КЛАСА -ДА СМЕ СЛАБИ И ЗАВИСИМИ -ПЛЮС РАКЕТИТЕ НИ СС-23 ,С КОИТО ДЪРЖАХМЕ ТУРЦИЯ В ШАХ !!!! ДЕЦА ,ПОМНИТЕ ЛИ ДЕТСКИТЕ КАЙСИЕВИ ПЮРЕТА ?????
  • 11 Транзистор

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    Това, че са богати, не им дава право да раздават шамари навсякъде, където нещо не става както им се иска. И като са толкова демократични, защо най-важните им партньори са ислямистите (Саудитска Арабия), където още спорят жената човек ли е?
  • 12 Дада

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    Защо та защо, защото си коН с капаци затуй.
  • 13 Пешо

    6 0 Отговор
    Преговори?! "На срещата в Осло делегати на опозицията повториха призивите си към президента Николас Мадуро да подаде оставка..."
    Само на мен ли ми се струва, че това се нарича ултиматум?!
  • 14 лудия

    0 0 Отговор
    А преди години имаха по-силна икономика от Китай .Ако някои не вярва може да се порови и да установи.