26 Юни, 2019 12:04 2 474 8

Враг на Мадуро се появи в... САЩ

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • хуан гуайдо-
  • генерал мануел рикардо кристофер фигера

Генерал Мануел Рикардо Кристофер Фигера беше шеф на тайните служби на Венецуела

Специалният емисар на администрацията на президента Доналд Тръмп за Венецуела потвърди, че шефът на тайните служби на Венецуела генерал Мануел Рикардо Кристофер Фигера, се намира в САЩ, предаде ДПА.

Американският емисар Елиът Ейбрамс каза пред репортери в Държавния департамент, че не САЩ са довели венецуелския генерал в страната, а той дошъл сам. Щастлив съм, че той пристигна и бих желал да разговарям с него, каза Ейбрамс, като добави, че Фигера очевидно има много да разкаже за положението във Венецуела, което може да повлияе и върху други военни лидери там да се замислят за своето бъдеще, ако напуснат страната.

Фигера не е под никакви ограничения, включително и санкции, и може да ходи където си иска, отбеляза Ейбрамс.

Според "Вашингтон пост" Фигера е пристигнал в САЩ в понеделник. Той беше твърд поддръжник на президента Николас Мадуро и на неговия предшественик Уго Чавес. Когато през април се провали въстанието начело с опозиционния лидер Хуан Гуайдо, подкрепян от САЩ, Фигера избяга в Колумбия, където се кри в продължение на два месеца, отбелязва вестникът.

В момента той споделя с американците информацията, с която разполага, за тайни сделки със злато, за съществуването на клетки на "Хизбула" във Венецуела и за степента на кубинското влияние в страната.

През май Мадуро обвини Фигера, че работи за ЦРУ и каза, че той е един от инициаторите на неуспешния опит за преврат на Гуайдо на 30 април. Фигера очевидно е скъсал с Мадуро в същия този ден и по-късно бе уволнен като шеф на СЕБИН (SEBIN) - венецуелската служба за разузнаване, обвинявана за незаконни задържания и мъчения, отбелязва ДПА. САЩ отмениха санкциите спрямо него, след като той избяга в съседна Колумбия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето яки

    26 2 Отговор
    Щом избяга става убав.
  • 2 Гледач

    24 3 Отговор
    Е каде да го видят нали САЩ финансират преврата срещу законния президент на Венецуела? СМЪРТ за предателите
  • 3 плевен

    18 3 Отговор
    Плъховете... Кораба....
  • 4 ПЕНКО

    20 1 Отговор
    АКО НЯМА ЗАКОННА ВИЗА Е НЕЛЕГАЛЕН ЕМИГРАНТ И ТЪРЪТЪП ЩЕ ГО ЕКСПУЛСИРА ОБРАТНО !!! АКО Е УЧАСТВАЛ В НЕЗАКОННИ ЗАДЪРЖАНИЯ И МЪЧЕНИЯ -ОТИВА В ГУАНТАНАМО/ГИТМО/ ,КЪДЕТО НЯМА НЕЗАКОННИ МЪЧЕНИЯ , А САМО "ЗАКОННИ " !!!!!!!!!

    Коментиран от #7

  • 5 дамммм

    19 2 Отговор
    Мишока бяга след неуспешният опит за преврат-свьрши аферата на САЩ...
  • 6 А къде е ГудБайдо?

    18 1 Отговор
    Захвърлиха ли го в кошчето?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Готин ама не съвсем

    4 0 Отговор
    Щеше да е новина, ако беше в Русия!