Отидете към основна версия

2 344 5

Русия и САЩ започват стратегически преговори

  • сащ-
  • преговори-
  • русия

Подготвя се първа среща в Хелзинки

Снимка: Shutterstock

Русия и САЩ възнамеряват да започнат двустранен стратегически диалог. Това обяви държавният департамент на САЩ, цитиран от ТАСС.

Срещата за стартиране на преговорите ще се проведе в Хелзинки. На нея ще участват руския заместник – министър на външните работи Сергей Рябков и помощник държавния секретар на САЩ по политическите въпроси Дейвид Хейл.

Хейл е на посещение на Европа, като една от спирките му е Финландия. Той е насрочил разговори с Хелзинки с финландски служители и директори на 28 държави – членки на ЕС, с които да обсъдят трансалтантическата сигурност и други въпроси от общ интерес.

Очаква се Хейл да се срещне с Рябков, с когото да започнат кръг от двустранни преговори. На него му предстоят и визити в Естония, Чехия, Молдова и Великобритания.

Руският президент Владимир Путин вече разговаря с президента на САЩ Доналд Тръмп за възможностите за подновяване на диалога между двете страни. Това стана по време на срещата на Г-20 в Япония.

Хейл ще обсъди и сътрудничеството между Близкия Изток и Русия по време на посещението си във Великобритания. Все още не е ясно какво ще представлява диалога между Кремъл и Белия дом.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Голяма среща между САЩ и Русия

    Заместник – държавния секретар на САЩ Дейвид Хейл проведе разговори с руския заместник – министър на външните работи Сергей Рябков, съобщи ...
    10.07.2019
    4 672
    13
  • Кремъл намекна за диалог между Путин и Тръмп

    При последната си среща в Япония президентите на САЩ и Русия са намекнали за започване на диалог. Новината дойде от Кремъл и беше предадена от агенция ...
    30.06.2019
    2 544
    13