9 Юли, 2019 17:49 2 293 5

Русия и САЩ започват стратегически преговори

  • сащ-
  • преговори-
  • русия

Подготвя се първа среща в Хелзинки

Русия и САЩ започват стратегически преговори - 1
Снимка: Shutterstock

Русия и САЩ възнамеряват да започнат двустранен стратегически диалог. Това обяви държавният департамент на САЩ, цитиран от ТАСС.

Срещата за стартиране на преговорите ще се проведе в Хелзинки. На нея ще участват руския заместник – министър на външните работи Сергей Рябков и помощник държавния секретар на САЩ по политическите въпроси Дейвид Хейл.

Хейл е на посещение на Европа, като една от спирките му е Финландия. Той е насрочил разговори с Хелзинки с финландски служители и директори на 28 държави – членки на ЕС, с които да обсъдят трансалтантическата сигурност и други въпроси от общ интерес.

Очаква се Хейл да се срещне с Рябков, с когото да започнат кръг от двустранни преговори. На него му предстоят и визити в Естония, Чехия, Молдова и Великобритания.

Руският президент Владимир Путин вече разговаря с президента на САЩ Доналд Тръмп за възможностите за подновяване на диалога между двете страни. Това стана по време на срещата на Г-20 в Япония.

Хейл ще обсъди и сътрудничеството между Близкия Изток и Русия по време на посещението си във Великобритания. Все още не е ясно какво ще представлява диалога между Кремъл и Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кой68

    12 3 Отговор
    САЩ се стремят да превърнат Европа във военна тяхна база за евентуално действие срещу Русия.Така ще държат напрежението което създават далеч от границите си,а и ще им е по-лесно да си водят политиката в Азия,Близкия Изток....
  • 3 Borislav Popov

    4 7 Отговор
    Чифутите, щели да се договарят по между си, чия кръвчица пак да изпият !?
  • 4 Балъка от BG

    5 0 Отговор
    Разтрогнаха договори за сметка на разрастване военната индустрия и харчове от бюджети. ВСИЧКО Е ТОЧНО!
  • 5 Знам знам🙄

    2 0 Отговор
    Ми опитаха малко да поразвържат търговийката з сметка на някой друг. Ама тоя път тоя някой каза НЕ. Е сега явно пак ше има малко пазарлъци малко отстъпки и Юхууи. Мирният процес продължава. Любовта и Разумът надделяха над страха и омразата. Малко ресто малко инфлация малко такива косвени статистически жертви. Кой ги брои парцалоглавите за Ора. И накрая всичко е точно. Не офшорки ми земя на Луната ще продават. Мама им таковата и далавераджии