Отидете към основна версия

1 975 7

Сърбия води сложни преговори със Запада

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Ситуацията около изборите в Босна се очертава сложна

Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия води трудни преговори със Запада. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от „ТВ Първа“.

Според него целта в момента е спорът с Косово да бъде разрешен възможно най-бързо. Той заяви, че в момента е период преди избори, което затруднява допълнително преговорите.

„Мисля, че тук не говорим за краен срок, а за съдържание. Тук говорим за територията на Северно Косово. Изборите ще доведат до ситуация на кипене, защото всеки, който направи нещо срещу Сърбия ще получава подкрепа.

В Косово всички основни партии имат подкрепа от около 20%. Сръбската листа е пета и вероятно всички гледат към нея. Ние имаме право да имаме политическа организация. Тя се бори за интересите на сърбите там“, заяви Вучич.

Той добави, че не очаква посещение от американския съветник по националната сигурност Джон Болтън. Споразумение между Косово и Сърбия ще осигури възможност за членство в ЕС и на двете страни.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Сърбия иска да присвоява наред

    Сърбия има планове да присвои всичко. Това заяви вицепремиерът на Косово Енвер Ходжай, цитиран от Pressing TV. Според него сръбската политика цели ...
    14.08.2019
    4 805
    20
  • Вучич променя лицето на Сърбия

    Президентът на Сърбия представи нов план инвестиции в страната през следващия период, съобщи сръбското издание „Политика“. Според Вучич ...
    12.08.2019
    1 860
    6
Новини по държави: