Last news in Fakti

8 Август, 2019 15:30 1 972 7

Сърбия води сложни преговори със Запада

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Ситуацията около изборите в Босна се очертава сложна

Сърбия води сложни преговори със Запада - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия води трудни преговори със Запада. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от „ТВ Първа“.

Според него целта в момента е спорът с Косово да бъде разрешен възможно най-бързо. Той заяви, че в момента е период преди избори, което затруднява допълнително преговорите.

„Мисля, че тук не говорим за краен срок, а за съдържание. Тук говорим за територията на Северно Косово. Изборите ще доведат до ситуация на кипене, защото всеки, който направи нещо срещу Сърбия ще получава подкрепа.

В Косово всички основни партии имат подкрепа от около 20%. Сръбската листа е пета и вероятно всички гледат към нея. Ние имаме право да имаме политическа организация. Тя се бори за интересите на сърбите там“, заяви Вучич.

Той добави, че не очаква посещение от американския съветник по националната сигурност Джон Болтън. Споразумение между Косово и Сърбия ще осигури възможност за членство в ЕС и на двете страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ехоо

    7 3 Отговор
    Тоя не знае какво иска. При Путин ли, при Меркел ли. Аз съм с Путин, ама Запада да ме оправя!

    Коментиран от #6

  • 2 гост

    7 6 Отговор
    Тоя съсел да го оправя дедо му Путкин ...
  • 3 Членуването в

    4 8 Отговор
    еврогейският съюз не е задължително обвързан с НАТО,а и З.Европа има повече ползи от Сърбия от колкото предполагате,а ине знам дали сърбите искат в евросъюза. Ние от него само губим,то не бе африканска чума,луда крава,птичи грип,и защо хваща страните само от европейския съюз?

    Коментиран от #5, #7

  • 4 outlander

    9 6 Отговор
    Колкото и да парадират сърбите с дружбата си с пРосия, истината е, че без разрешение от Запада, най-вече от САЩ, не смеят и крачка да направят, защото много бързо и Войводина може да се отцепи от тая измислена държава Сърбия - от територията на Сърбия ще остане едно нищо, за това на коляно пред Запада и с колкото по-ниско наведена глава, толкова по-добре. Даже и американския ботуш ще целуват, ако трябва.
  • 5 outlander

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Членуването в":

    Членуването в ЕвроПейския съюз не е обвързано с НАТО, но всички искат в НАТО, за това се подразбира, че за да стане една държава част от ЕС, трябва да стане и член на НАТО. Именно за това се казва Съюз, защото държавите са обвързани идеологически, социално и икономически, и идеята е да са обединени като една държава под един общ флаг, а всичко това трябва да се защитава от силен военен съюз, какъвто е НАТО. Впрочем, същото беше и със соц. лагера - всички вкупом във Варшавския договор, друг въпрос е, че СеСеСеРе, СИВ и соц. лагера бяха ялова работа и за това умрЕха много бързо.
  • 6 Гледач

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "ехоо":

    Сърбите са ВРЪТКИ. Но смешното е ме всички който харесват РУСИЯ като чуха че та ще даде оръжие на СЪРБИЯ скитаха от радост.А СЪРБИТЕ ще ПРЕДАДЪТ РУСИЯ за 5 евро на запада
  • 7 В СЪРБИЯ ИМА ЗАПАДНО НИЛСКА ТРЕСКА КОЯ

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Членуването в":

    Сърбите са врагове
Новини по държави: