Отидете към основна версия

2 467 21

Беларус пада в обятията на Запада

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • русия

Може ли страната да се отдалечи от Русия

Снимка: БГНЕС/EPA

Готов ли е Беларус да падне в обятията на Запада? С такъв материал излиза изданието „Известия“.

Според изданието страната засилва сътрудничеството си със САЩ. Това стана ясно след посещението на съветникът по национална сигурност на американския президент Доналд Тръмп – Джон Болтън.

Припомня се, че през последните месеци отношенията между Беларус и Русия минаха през различни етапи. За това и беларуският президент Александър Лукашенко вече се оглежда за възможни нови партньори.

През последните месеци в Минск пристигнаха различни американски висши фигури, като САЩ отбелязаха затоплянето на отношенията.

Според в-к „Дни“ Лукашенко вече обръща гръб на Русия и възстановява отношенията си със Запада. От там смятат, че той ще държи американската карта в резерв при различия с руското правителство.

Според анализатора Андрей Суздапцев Лукашенко показва, че ако Русия не е благосклонна към страната му, той е готов да приеме база на НАТО край Смоленск.

Все пак в Кремъл на този етап са спокойни, като смятат, че Беларус просто балансира отношенията си и на този етап споразуменията със САЩ са въпрос на икономическо развитие.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: