Last news in Fakti

30 Август, 2019 11:50 2 458 21

Беларус пада в обятията на Запада

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • русия

Може ли страната да се отдалечи от Русия

Беларус пада в обятията на Запада - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Готов ли е Беларус да падне в обятията на Запада? С такъв материал излиза изданието „Известия“.

Според изданието страната засилва сътрудничеството си със САЩ. Това стана ясно след посещението на съветникът по национална сигурност на американския президент Доналд Тръмп – Джон Болтън.

Припомня се, че през последните месеци отношенията между Беларус и Русия минаха през различни етапи. За това и беларуският президент Александър Лукашенко вече се оглежда за възможни нови партньори.

През последните месеци в Минск пристигнаха различни американски висши фигури, като САЩ отбелязаха затоплянето на отношенията.

Според в-к „Дни“ Лукашенко вече обръща гръб на Русия и възстановява отношенията си със Запада. От там смятат, че той ще държи американската карта в резерв при различия с руското правителство.

Според анализатора Андрей Суздапцев Лукашенко показва, че ако Русия не е благосклонна към страната му, той е готов да приеме база на НАТО край Смоленск.

Все пак в Кремъл на този етап са спокойни, като смятат, че Беларус просто балансира отношенията си и на този етап споразуменията със САЩ са въпрос на икономическо развитие.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слава на Беларус

    18 31 Отговор
    Кочината на Злото издъхва в зловоние и всичките ѝ съседи бягат презглава от престъпната кремълска шайка, начело с миризливото ботоксово порче впуткин. Погледнете обективно от Сев. Корея, Монголия, Казахстан, Армения, Грузия, Украйна, Беларус, Балтика, Финландия, Норвегия. За Щатите и Китай да не говорим. Русия е беззъби джудже за тях. Никой, НИКОЙ, Н И К О Й от съседите на Сатрапията не ги понася и всички разчитат на нас - НАТО. Това е положението червенолигофрени жалки.

    Коментиран от #2, #3, #21

  • 2 Еl comandante

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Слава на Беларус":

    Сус ма ебана мангя!!!ХЯХЯХЯ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гномьй

    8 9 Отговор
    Империята на Болшевиките се разпада със страшна сила Скоро и републиките ще обявят независимост
  • 5 бат Рамбо е гей

    11 3 Отговор
    Сороснята възприема обикновените дипломатически локуми за капитулация на Беларус !! Ще има много да чакате !!Питайте оня с Трабанчето !!!И той от 30 години чака !!
  • 6 Бандера

    6 13 Отговор
    Белорусите са хубави хора , познавам доста такива....щом и те обръщат гръб на Русия....за какво да говорим!?...всъщност Русия не е виновна , а КГБ-ейският негодяй , седящ на Кремълския Престол;):);)

    Коментиран от #18, #20

  • 7 Гост

    10 4 Отговор
    На сороснята щом някой им каже здрасти - тълкуват го като любов към тях ! Какво трябваше да каже Лукашенко на Болтън че да го разберат правилно ? "Айде гегаааа..." ??!!!
  • 8 Батиста

    13 0 Отговор
    Вчера пишете че Беларус щял да влезе в състава на Русия . Днес че се сближавал със запада ! Май журналистите приписват от където каквото намерят ?!
  • 9 това показва че

    5 2 Отговор
    причината за бедността е простотията.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ако тоя с мустаците

    6 0 Отговор
    (и нямам предвид Лукашенко) идва да ти предлага приятелство, бегай далече.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тупангюро

    6 2 Отговор
    Подкрепям те колега. Европа е от Бретан до Урал.Русия е част от Европа и Европа част от Русия, и двете икономики страдат от наложените санкции знаем от кого. Ако надмогнем спомените и подозренията от миналото колко добре ще се живее , и представете си Русия пълноправен член на ЕС. Брекзит ще бъде спомен от болка на отдавна изваден зъб. Да ама на дали.

    Коментиран от #17

  • 14 Батиста

    10 5 Отговор

    До коментар #12 от "Румяна Костова":

    Кошмарът е само в простата ти тиква ! 80/100 от държавите в алианса няма да тръгнат срещу Русия ! А Русия и Китай ще счупят рогата на чифтокопитните. И те го знаят това !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    МАЛКО ВАЛУТА ЗА ЛУКСОЗНИ "ЗАПАДНИ "СТОКИ КЪМ БЕЛАРУС НЕ Е ИЗЛИШНА !!!НО САМО ДА "ШУКНЕ " ЛУКЧО ШАНКО" И НЯМА ДА ИМА СПОМЕН ОТ НЕГО !!!!!!!!!!!!!
  • 17 SS14

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Тупангюро":

    Точно пък ЕС търпят загуби да знаеш и то заради някакво икономическо недоразумение като Русия..Русия е най-малкия търговски парнъор на ЕС и Европа може да разиграва руснаците като пудели.Дори Швейцария търгува двойно повече с ЕС от колкото Русия.За какъв фактор въобще говорим ?
  • 18 Коко

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бандера":

    Ако не беше КАГЕБЕЕЦА ПУТИН досега Русия щеше да бъде оръфана разграбена разспарчалосана от западните хиени щеше да заприлича.на кочината българия
  • 19 Тупангюро

    1 0 Отговор
    Имаш право , до някъде е така . Представям си руски суровини петрол ,газ ,руда и европейски технологии обединен човешки интелектуален и трудов ресурс и свободен реален пазар лишен от имперско мислене. Утопия но знае ли човек може и да се получи ,дали ще поумнеем. Дай Боже.
  • 20 Sali Eskobar

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бандера":

    банер сигурно го лапаш за без пари? Хи хи хи, и около устата ти е винаги кафяво, и хората мислели, че постоянно ядеш шоколад. А ти белиш нацистки пишки, ама меки. Щото всички нацисти, бандеровци, фашисти сте със спаружени пиленца. И за туй жените ви се сагамисват за без пари. Хи хи хи, банера лапнипишков!
  • 21 Стършел

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Слава на Беларус":

    Написаното от теб може да се сръвни само с едно -БЪЛВОЧ (повърнато съдържание на стомаха).
Новини по държави: