Ако смятате, че кюфтетата са най-вкусни пържени, грешите. Кюфтета се консумират по целия свят, във всякакви вариации, като най-важното при тях са подправките, които се слагат в каймата. Спорно е откъде произлизат, но за тяхна родина се смята Арабския полуостров. Foodpanda разгледа различни видове от храната, оформена като глобус и превърнала се в истински фаворит.
Африка и Турция - Кюфтета с кускус - Подправени с канела и кафява захар, тази рецепта наистина ще разшири вашите хоризонти за кюфтето.
Франция - Кюфтета със сос от червено вино.
Германия - Немски кюфтета с гъбен сос - Наричат ги „шатц“, което означава съкровище.
Корея - Остъклени кюфтета - Корейската дума за кюфте означава „нещо кръгло”. Кюфтето се покрива с глазура от соев сос, захар, винен оцет.
Ливан - Кюфтета с кисело мляко - Приготвят се по традиционен начин и задължително се хапват с пръсти, като се потапят в кисело мляко.
Испания - Кюфтета почти без месо - Предимно се правят с малко кайма и много овесена каша,
която дори няма да усетите.
Швеция - Мъжки шотландски кюфтета - Те имат свой специален празник. Легендата гласи, че група шотландци, които се посетили Швеция, приготвяли специални кюфтета, с които се хранели и били неописуемо силни и здрави.
Виетнам - Виетнамски телешки кюфтета в доматен сос - тази рецепта е позната и в България, но във Виетнам е допълнена с парченца воден кестен.