Отидете към основна версия

1 416 11

Иран съжалява, че Европа не изпълни споразумението

  • иран-
  • споразумение-
  • европа

Али Салехи недоволен от позиция на ЕС

Снимка: БГНЕС/EPA

Иран съжалява, че Европа не успя да изпълни своите ангажименти по ядреното споразумение. Това заяви иранският вицепрезидент Али Акбар Салехи, цитиран от РИА Новости.

През тази седмица Иран обяви, че започва действия, с които нарушава споразумението. Споразумението беше поставено под въпрос, след като през миналата година САЩ отказаха да го изпълняват.
„Мястото на САЩ трябваше да бъде запълнено. Европейците обаче не успяха да го направят по начина, по който обещаха“, заяви Салехи.

Той отхвърли изказването на говорителя на ЕС Мая Косянич, че изпълнението на споразумението зависи от това как Иран ще се придържа към него. Според него това не е договор, предвиждащ действията на само една страна.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Иран наруши ядреното споразумение - Септември 2019

    Иран обяви, че страната е ограничила ангажиментите си по споразумението за своята ядрена програма, съобщи РИА Новости. Страната е започнала да разр ...
    07.09.2019
    1 812
    9
  • Иран с призив към Европа

    Иран призова европейските страни да покажат ангажимент към ядреното споразумение със страната. Това заяви иранският външен министър Мохамед Джавад Зар ...
    02.09.2019
    2 246
    5