7 Септември, 2019 12:12 1 784 9

Иран наруши ядреното споразумение

  • иран-
  • програма-
  • споразумение

Страната вече обогатява уран

Иран наруши ядреното споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Иран обяви, че страната е ограничила ангажиментите си по споразумението за своята ядрена програма, съобщи РИА Новости.

Страната е започнала да разработва нови технологии. Вече е започнало използването на нови центрофуги за увеличаване на запасите от уран.

Това беше обявено от говорителя на иранската Организацията за атомна енергия Бехруз Камалванди. Той обяви, че учените в страната са започнали да обработват уран в нови центрофуги. Така страната може да обогатява уран до над 20%, като се очаква скоро да започнат работа 164 центрофуги.

Това влиза в нарушение с основите на ядреното споразумение. Според Камалванди тези действия може да бъдат ограничени, ако другите страни започнат да спазват своите ангажименти.

Решението е взето, заради оттеглянето на САЩ от ядрената сделка. Международната ядрена агенция вече е информирана за иранските действия, като нейни представители имат достъп до обектите в страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone оригинала

    2 18 Отговор
    СЛАВА НА САЩ
  • 2 Много аванта

    3 11 Отговор
    Се пуска на страни изповядващи исляма , не е на добре мюсюлмани да притежават ядрени оръжия , Пакистан сега и Иран ще прави , не е на добре ...

    Коментиран от #8

  • 3 Дам

    24 2 Отговор
    Б*си заглавието, САЩ скъсаха споразумението, а сега Иран го нарушили... Думи нямам за безпристрастната ни журналистика
  • 4 Бачо Киро

    18 3 Отговор
    Не може да нарушат нещо, което САЩ вече анулираха. Няма как да излезеш от споразумение и да си правиш каквото искаш, санкции и тн, а да очакваш другата страна да продължи да го спазва. Такива филми има само у нас...

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Бай хой

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    От какво се изненадваш? Тук постоянно се мъчат да ни убедят че през 1939 година СССр е нападнал страна която не съществува. Полша капитулира на Германия на 14.09.1939 година а сороспиите твърдят че е нападната на 17.09.1939 година. И дебилите се вързват.
  • 6 Тръмп

    0 9 Отговор
    Русофилистиците,искате ли ядрена война???:):):)

    Коментиран от #7

  • 7 фактолог

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тръмп":

    Всичките сте луди. От хиляди години който докопа оръжие и хукне да прекроява света и да трепе. Пожелавам накрая някой да изтрепе всички Еложими (животни) от Господ надолу и да мираса света. И след това да няма животни в ангелски и човешки вид. Ако оцелея. ще си пеем със славеите.
  • 8 ББББББ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Много аванта":

    Защо за християнските и еврейските да е добре, а за мюсюлманските да не е добре?
  • 9 анова

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Не мога да разбера защо е този панаир Иран отдавна има ядрено оръжие само че по стари технологии хвърлят прах в очите на слепите