Отидете към основна версия

2 685 20

Байдън: Тръмп да бъде разследван

  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • украйна
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп да бъде разследван за това, че е поискал от украинския си колега Володимир Зеленски Джо Байдън бивш вицепрезидент на САЩ и водещ претендент за номинацията на Демократическата партия за изборите през 2020 г. и синът му да бъдат разследвани. Това поиска самият Байдън. „Това е изумителна злоупотреба с власт. Да се обадиш по телефона на чуждестранен лидер, който търси помощ от САЩ, и да го разпитваш за мен, да правиш внушения, това е скандално“, каза Байдън на събитие от кампанията си в щата Айова.

В телефонния разговор на Тръмп със Зеленски от 25 юли американският президент е настоявал пред украинския си колега да разследва непотвърдени обвинения, че докато бил вицепрезидент, Байдън заплашил да замрази американска помощ, ако прокурор, проучващ украинска газова компания, за която работел синът на Байдън - Хънтър, не бъде уволнен.

Байдън призна, че е заплашил да блокира помощта, ако прокурорът не бъде уволнен - искане, отправено също от американското правителство, от Европейския съюз и други международни институции заради неспособността на прокурора да изправи пред правосъдието замесените в големи корупционни афери.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.

Свързани новини