Last news in Fakti

22 Септември, 2019 13:45 2 677 20

Байдън: Тръмп да бъде разследван

  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • украйна
Байдън: Тръмп да бъде разследван - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп да бъде разследван за това, че е поискал от украинския си колега Володимир Зеленски Джо Байдън бивш вицепрезидент на САЩ и водещ претендент за номинацията на Демократическата партия за изборите през 2020 г. и синът му да бъдат разследвани. Това поиска самият Байдън. „Това е изумителна злоупотреба с власт. Да се обадиш по телефона на чуждестранен лидер, който търси помощ от САЩ, и да го разпитваш за мен, да правиш внушения, това е скандално“, каза Байдън на събитие от кампанията си в щата Айова.

В телефонния разговор на Тръмп със Зеленски от 25 юли американският президент е настоявал пред украинския си колега да разследва непотвърдени обвинения, че докато бил вицепрезидент, Байдън заплашил да замрази американска помощ, ако прокурор, проучващ украинска газова компания, за която работел синът на Байдън - Хънтър, не бъде уволнен.

Байдън призна, че е заплашил да блокира помощта, ако прокурорът не бъде уволнен - искане, отправено също от американското правителство, от Европейския съюз и други международни институции заради неспособността на прокурора да изправи пред правосъдието замесените в големи корупционни афери.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    24 7 Отговор
    БАЙДЪН НЕ Е ЛИ В 5-6 ВЪЗРАСТ НА ПОЛУУМРЕЛЯЦИТЕ - ДОСТАТЪЧНО СР.АЛИ НА ПОВЪРХНОСТТА НА ПЛАНЕТАТА !?!?!?

    Коментиран от #13

  • 2 Мечо Пух

    26 5 Отговор
    Кравешки им работи!!!
  • 3 Нагли кравари

    38 6 Отговор
    - да искаш да бъде уволнен прокурор на чужда държава, затова че разследва синът на вицепрезидента на Говедоландия.

    Коментиран от #4, #14

  • 4 Точно

    35 5 Отговор

    До коментар #3 от "Нагли кравари":

    Байдънови си присвоиха газопреносната мрежа на тъпите усрайнци.

    Коментиран от #8

  • 5 Фридман

    20 4 Отговор
    Слагат си по амерски един на друг!
  • 6 Справедлив

    25 4 Отговор
    Борбата за власт в САЩ става по-жестока и от борбата на партийните величия в бившият СССР. Упорито САЩ начело с политическият им елит вьрвят по стьпките на СССР.И ако руснаците успяха да запазят глояма част от територията си-американците едва ли ще успеят.
  • 7 Ронин

    18 4 Отговор
    Тези освен да итригантстват и да въртят заговори по Света нищо друго не вършат. Новина е добра, когато световните врагове се карат помежду си нормалните печелят!
  • 8 Дамммммм

    25 4 Отговор

    До коментар #4 от "Точно":

    Купиха газопреносната система на Украйна за 1 $ ....-познато ли ви е? Така "демократите" разпродадоха куп заводи и предприятия у нас в зората на обирчийската сегашна демокрация..
  • 9 Алфа Вълкът

    10 5 Отговор
    Има и по-луди старчета от Тръмп!
  • 10 Анти милиционер

    22 4 Отговор
    Американските седерасти обраха Усрайна по същата схема, по която одрусаха и бай Ганьо "западняка".
  • 11 Ели

    5 4 Отговор
    Бог да пази Тръмп!

    След Рузвелт случиха на читав президент.
  • 12 Иван

    9 1 Отговор
    Да раэбираме че синът на Байден е от малките корупционни схеми.
  • 13 Димитър

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕНКО":

    Простак си е простак. Как може да обиждаме един американец и то достоен, почтен и бивш вицепрезидент на мощните и велики САЩ. Байдън може да се справи с рижавата перука, ако спечели номинацията на демократите. Умерен и умен мъж.

    Коментиран от #15

  • 14 Народа ПРОСТ

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Нагли кравари":

    Украински ги търпи все още семейство Байдън вместо да ги линчува ! Наглия Кравар
    си позволява да иска да бъде уволнен ПРОКУРОР ,разследващ сина Му за корупция !
  • 15 Хаджи хаджи Българин

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Димитър":

    Точно заради този сенатор Байдън и синчето му, дето купиха газопреносната мрежа на Украйна, за да държат кранчето за Европа, на нас ни спряха Южен Поток! Схванхте ли сега! Иначе оставаха на сухо! И точно затова Тръмп иска да го разследват със синчето му! А той иска да уволнява главен прокурор на Украйна, защото вероятно е забелязал грабежа!
  • 16 Димитър

    0 9 Отговор
    Простака си е простак. Как може да обиждаме един американец и то достоен, почтен и бивш вицепрезидент на мощните и велики САЩ. Байдън може да се справи с рижавата перука, ако спечели номинацията на демократите. Умерен и умен мъж.

    Коментиран от #18

  • 17 Ели

    6 0 Отговор
    На тоя като му гледам злобната, лешоядна физиономия - ограби Украйна - синчето му - колко невинни загинаха заради тази хиена, като знам как демократите подло предадоха Сандърс да си оттегли уж сам кандидатурата. Как Клинтън Хилъри искаше да бомбардира Иран с ядрена бомба.
    Разкритията около машинациите на демократичната върхушка от техни съпартийци.

    Съсипването на Ирак, Сърбия, Сирия, Ирак, Йемен, Кавказкия регион, Украйна.

    Ай, не мерси.

    Колко смисъл има в казаното от Тръмп: "Америка на американците".
  • 18 любопитен

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Димитър":

    За зелена карта ли се мазниш?
  • 19 888

    3 0 Отговор
    Димитре, я го питай изкопаха ли племенника му великия тюлен с още 100-на някъде из Донбас! Големите профита едни шофьори и миньори им разкатаха фамилиите. Затова е толкова бесен тази пенсия!
  • 20 сноу

    5 0 Отговор
    Цялата Байдънска орда е уредена с тлъсти коматчета и лапат,лапат ,като деветоглави змейове.Плюят неуморно Путин, гушнати с главната фъка Нюланд ,ама зорко бдят да не изпуснат и кубик руска газ да ги заобиколи.Озверели от алчност, и ха си посегнал за трошичка ,ха са ти спретнали майданче.