Отидете към основна версия

976 2

Тръмп искал смяна на посланика в Украйна

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • украйна

Той заяви, че има право да разследва корупция

Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е разпоредил отстраняването американския посланик в Украйна Мари Йованович, съобщи Уолстрийт Джърнъл.

Това е станало след разговор с неговия адвокат Руди Джулиани. Самата Йованович беше изтеглена от поста си няколко месеца по-рано.

Според служители на Държавния департамент, нейната смяна е била с приоритет за президента. Това е станало, след като Джулиани я е обвинил във възпрепятстване на разследване срещу демократи, като бившия президент Джо Байдън, без да предостави доказателства за това.

От Държавния департамент обявиха, че тя приключва мандата си по план. Нейната смяна е продиктувана от смяната на украинския президент.

„Като президент имам абсолютно право да разследвам корупцията. Това включва и искане за съдействие от други държави“, заяви Тръмп.

Срещу него тече разследване за натиск върху Украйна за намирането на компромати срещу бившия вицепрезидент Джо Байдън. Според Тръмп става въпрос за обикновено проучване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Зеленски: Тръмп не ме е притискал

    Президентът на Украйна Володимир Зеленски отрече държавният глава на САЩ Доналд Тръмп да му е поставял условия за реализирането на тяхна среща в Киев, ...
    06.10.2019
    1 282
    4
  • Белият дом да предостави документите за украинския казус

    Демократите от Камарата на представителите в САЩ издадоха призовка за Белия дом, в която изискват да бъде предоставена цялата документация за Украйна, ...
    05.10.2019
    998
    4
  • Тръмп търси компромат и от Китай

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп призна, че е притискал Украйна за намирането на доказателства срещу Джо Байдън, съобщи Fox News. С коментара си той ...
    04.10.2019
    2 011
    5
  • Ураганът Тръмп отнесе всички

    Заплашен от процедура по импийчмънт, президентът на САЩ Доналд Тръмп даде гневен израз на своето недоволство, като се впусна в гневни критики срещу Дж ...
    03.10.2019
    3 911
    14