4 Октомври, 2019 08:20 959 2

Тръмп искал смяна на посланика в Украйна

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • украйна

Той заяви, че има право да разследва корупция

Тръмп искал смяна на посланика в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е разпоредил отстраняването американския посланик в Украйна Мари Йованович, съобщи Уолстрийт Джърнъл.

Това е станало след разговор с неговия адвокат Руди Джулиани. Самата Йованович беше изтеглена от поста си няколко месеца по-рано.

Според служители на Държавния департамент, нейната смяна е била с приоритет за президента. Това е станало, след като Джулиани я е обвинил във възпрепятстване на разследване срещу демократи, като бившия президент Джо Байдън, без да предостави доказателства за това.

От Държавния департамент обявиха, че тя приключва мандата си по план. Нейната смяна е продиктувана от смяната на украинския президент.

„Като президент имам абсолютно право да разследвам корупцията. Това включва и искане за съдействие от други държави“, заяви Тръмп.

Срещу него тече разследване за натиск върху Украйна за намирането на компромати срещу бившия вицепрезидент Джо Байдън. Според Тръмп става въпрос за обикновено проучване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    Ше кой е рижият перчем да се меси в държавните работи на независима Украйна. Така само дава основания на Пелоси. Импийчмънрт!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.