Отидете към основна версия

2 375 25

Северна Македония продължава да е приятел на България

  • северна македония-
  • стево пендаровски-
  • ес

Стево Пендаровски иска продължаване на европейската интеграция

Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония ще остане приятел на България. Това заяви македонският президент Стево Пендаровски, цитиран от Нова Македония.

Президентът обяви, че страната му ще продължи своя европейски път. Според него договорите с България и Гърция ще продължат да се изпълняват.

„Северна Македония е категорично европейска страна, която принадлежи на Европа. В Обединена Европа има място за всички, включително и за нас.

Ние трябва да продължим по безалтернативната си евроатлантическа интеграция. Сега всички трябва да сме иновативни“, заяви Пендаровски.

По-рано стана ясно, че ЕС няма да даде дата за започване на преговори със Северна Македония и Албания. Това стана след отказа на Франция да приеме предложението.

Представители на страната призоваха за завършването на всички предварително поставени реформи. Все пак се счита, че Северна Македония има по-голям шанс за членство в ЕС.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Защо Париж блокира Скопие и Тирана

    Разочарованието в Северна Македония и в Албания е голямо. Според Европейската комисия, Европейския парламент и председателя на Европейския съвет Донал ...
    20.10.2019
    4 544
    19
  • Блокират Северна Македония за ЕС

    Европейските лидери не успяха да се договорят за започване на преговори за присъединяване към ЕС на Северна Македония и Албания. Три държави са отк ...
    18.10.2019
    4 592
    45
  • Станишев защити Северна Македония и Албания

    Мястото на Северна Македония и Албания е в ЕС. За съжаление, за пореден път важни за бъдещето на ЕС решения стават жертва на безотговорно поведение, б ...
    17.10.2019
    1 383
    11
Новини по държави: