Last news in Fakti

17 Октомври, 2019 20:39 1 378 11

Станишев защити Северна Македония и Албания

  • сергей станишев-
  • ес-
  • великобритания

Той смята, че Великобритания ще стане конкурент на ЕС

Станишев защити Северна Македония и Албания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Мястото на Северна Македония и Албания е в ЕС. За съжаление, за пореден път важни за бъдещето на ЕС решения стават жертва на безотговорно поведение, базирани на краткосрочни вътрешнополитически съображения. В момента френският президент Макрон прави политика на инат. Това не е демонстрация на сила, а точно обратното – на безсилие."

Така лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев коментира противопоставянето на Франция срещу това двете държави да започнат преговори за присъединяване. По негова покана премиерите на Северна Македония Зоран Заев и на Албания Еди Рама, както и бившият премиер на Гърция Алексис Ципрас, също взеха участие в срещата на левите премиери и комисари преди Европейския съвет днес в Брюксел.

"Ново отлагане на тези преговори ще бъде пагубно за политическите процеси в тези страни, силно демотивиращо за останалите в региона, и сериозно ще подкопае доверието в ЕС като двигател на положителни промени в страните кандидати. Единственият ефект от този подход ще бъде разпалването на антиевропейски популизъм и национализъм. В старите страни членки той вече подкопава устоите на ЕС; на Балканите може да бъде взривоопасен. Не бива да го допускаме", каза още той.

"След повече от 3 месеца обещания, закани и заклинания, едва дни преди решаващата среща на върха, Борис Джонсън и воденото от него правителство промениха безкомпромисната си позиция. Въпреки постигнатото съгласие за проверките между Ирландия и Великобритания след Брекзит, сделката, която е на масата днес, се основава на същите принципи, като тази на Тереза Мей. Тя беше обречена от поставените от самата нея червени линии, след като не се вслуша в призивите на лейбъристите за по-близко сътрудничество с ЕС. С тази сделка вместо съюзник, Великобритания ще се превърне в конкурент на ЕС! Ето защо партията, водена от Джереми Корбин, ще гласува против и ще настоява за нов референдум", заяви Станишев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо

    13 1 Отговор
    Мишкар!
  • 2 Реалист

    9 1 Отговор
    Блюдолизец !!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 El boko

    8 1 Отговор
    Защо ни занимавате с тези провалени политици!:)
  • 5 Абе този ЕВРОдрогар

    6 0 Отговор
    говори така, че все едно живее на друга планета... Време е да му се помогне...
  • 6 Дядо Матейко

    7 0 Отговор
    Интернационалиста си остава такъв до края!

    Коментиран от #7

  • 7 Невярно

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дядо Матейко":

    На СерГея му трябват 3 години за да разбере колко е прост и колко е сбъркал през годините. Път назад няма за такива предатели

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Петарчо простия

    1 0 Отговор
    Много убаво говори другаря, ама комунистите кибици са майстори да дават акъл.Я ги накарай да въплатят теорията в дела- свършили са.
  • 10 анонимен

    1 0 Отговор
    Мнението на хомосексуалисти не ни интересува!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.