Отидете към основна версия

2 014 10

Салвини ще бойкотира Нутела, използвали турски лешници

  • италия-
  • матео салвини-
  • нутела-
  • лешници

Политикът обича да дава публичност на хранителните си навици като част от своята стратегия в социалните мрежи

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианският крайнодесен опозиционен лидер Матео Салвини заяви, че ще бойкотира шоколадовите продукти Нутела, защото съставките им не са 100 процента местни.

"Открих, че Нутела използва турски лешници, а аз предпочитам да подпомагам компании, използващи италиански продукти", каза Салвини на митинг снощи.

"Предпочитам да ям италианското, ако мога да го подпомогна по този начин и да подпомогна италианските фермери", добави той.

Четирийсет и шест годишният Салвини обича да дава публичност на хранителните си навици като част от своята стратегия в социалните мрежи, а Нутела често присъства в снимките на храна на страниците му в Туитър и Фейсбук.

Той е начело на националистическата партия "Лига", която използва лозунга "италианците на първо място". Тя води в социологическите проучвания с подкрепа от около 32 процента.

Производителят на Нутела, Фереро, е най-големият купувач на лешници в света. Италианската реколта обаче не може да задоволи производствените нужди на компанията.

По данни на Организацията на ООН по прехрана и земеделие Турция дава 70 процента от световния добив на лешници, следвана от Италия с близо 20 на сто.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: