Отидете към основна версия

5 943 28

Ердоган: Турция предотврати заговор срещу себе си

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • средиземно море

В понеделник турското президентство внесе в парламента предложение за изпращане на войски в Либия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

С последните си стъпки Турция напълно е предотвратила заговор да бъде изключена от Източното Средиземноморие, заяви турският президент Реджеп Ердоган в новогодишното си обръщение към нацията, съобщи Анадолската агенция.

"Планът Турция да бъде изключена от Средиземноморието беше предотвратен с последните стъпки, които ние предприехме", каза Ердоган.

"С подкрепата на легитимното правителство в Триполи Турция ще осигури прилагането на всички елементи от споразуменията с Либия", допълни турският президент.

В понеделник турското президентство внесе в парламента предложение за изпращане на войски в Либия. Предвидено е парламентът да обсъди искането в четвъртък.

На 27 ноември Анкара и признатото от ООН либийско Правителство на националното съгласие подписаха две отделни споразумения: едното за военно сътрудничество, а другото - за морските граници на двете страни в Източното Средиземноморие.

"Вярвам, че 2020 г. ще бъде годината, в която ние ще започнем да берем плодовете на нашите борби, жертви и усилия", заяви още Ердоган.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: