Last news in Fakti

3 Януари, 2020 07:49 8 174 14

Тръмп предупреди Ердоган за Либия

  • либия-
  • турция-
  • реджеп ердоган

Анкара подкрепя международно признатото правителство в Триполи

Тръмп предупреди Ердоган за Либия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорител на Доналд Тръмп обяви, че американският президент е заявил пред колегата си Реджеп Ердоган, че външна намеса в Либия би усложнила ситуацията в страната.

По-рано турският парламент прие резолюция за изпращане на военни части в Либия. Анкара подкрепя международно признатото правителство в Триполи.

Възможността за турска намеса в Либия идва на фона на обвиненията на Ердоган, че Русия е изпратила там частни наемници, които се сражават на страната на частите на генерал Халифа Хафтар.

Правителство в Триполи е под постоянен военен натиск от армията на Хафтар от април месец. Генералът се ползва с подкрепата на Саудитска Арабия, Египет и Обединените арабски емирства.

Доклад на ООН от ноември нареди Турция сред страните, нарушаващи оръжейното ембарго на Либия, наложено след свалянето на дългогодишния диктатор Муамар Кадафи през 2011 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кадафи

    53 7 Отговор
    И пак ме наричате диктатор. След като докарахте вашата "демокрация ", освен пролята кръв на народа и кражба на петрол друго не са виждали.
  • 3 Муамар Кадафи е жив

    6 16 Отговор
    Просто клонинга му е мъртъв. Няма такова нещо.
  • 4 САЩ

    24 52 Отговор
    Говорете каквото си искате, съединените американски щати са най силната държава в света, гарант за демокрацията по света, спирачка за самозабравили се диктатори! Всеки плюе по тях, но на всеки му се иска да живее като американец. Държава с принципи, даваща упора на всеки свой гражданин по света. Място на България е точно в ЕС, НАТО и като цяло с цивилизованите държави, на който не му харесва да си ходи в Азия.

    Коментиран от #5, #9, #10, #11, #14

  • 5 Караконджолу

    26 17 Отговор

    До коментар #4 от "САЩ":

    Каква Азия да ходим???, не Азия, а в азиатска джунгла превърнахте прекрасната и слънчева България. Такива като теб докараха тъмните облаци над родината ни. С вашата измислена ДЕМОНкрация изсмукахте щастието от нас. Окрадохте родината ни, и продължавате да ни учите колко велики господари имаме и колко е хубава тяхната страна, А НАШАТА

    Коментиран от #7

  • 6 Думам ти дъще, сещай се снахо

    13 11 Отговор
    Прати Ердоганчо аскера в Либия и лирата пак ще започне свободно падане, а цената на лука ще "хвръкне"
  • 7 Бесен Язовец

    13 12 Отговор

    До коментар #5 от "Караконджолу":

    А, Венецуела, Северна Корея, Куба и Сирия, като са под руско влияние, в какви джунгли се превърнаха ?
  • 8 Кико

    5 0 Отговор
    Парония та е опасна болест, особено когато заболелия е политик! Сравнение, при животните е БЯС! Единственото лечение е умъртвяване!
  • 9 Абе

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "САЩ":

    Муньо, ти занеш ли как живее средноститистическия американец та пишеш глупости бре кравар? А изгледай филмите на Майкъл Мур за американската система и начин на живот и тогава пиши бре заблудени човече. Образовай се малко. Много холивудски филми гледаш. А и тази държава от поне 50 години се крепи на заграбване и войни. Това ли е демокрацията според теб?
  • 10 :D:D:D:D

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "САЩ":

    Аз пък теб не те разбирам. Като толкова се кефиш на американците и с голям мерак искаш да си дадеш задника под наем, чий Х търсиш тук. Заминавай ти, що ни пращаш нас в Азия, ние държава си имаме и си ни харесва. Ти като си долнопробна чуждопоклонническа проститутка заминавай, няма да липсваш на никой!
  • 11 боцмана

    9 7 Отговор

    До коментар #4 от "САЩ":

    Защо да ходи в Азия бе приятел. България си е била в Европа по времето когато на територията на твоята мечтана държава са се разхождали само коне и диви индианци. А това , че познаваш Америка само от филми , защото явно не си чел и една книга си проличава по начина ти по който говориш за тях. Мога с ръка на сърцето да ти заявя , че никога не бих живял в такава държава. За първи път бях в щатите през 1974 г. , ти сигурно си бил още в ташкент и от тогава един господ знае колко пъти съм бил в тази глупава държава и съм можел да остана , но пак ти казвам който ги е видял какво представляват , никога не би живял там.
  • 12 Турчин

    0 3 Отговор
    Ким сикер Трампън не дедийни
    Морето между Турция и Либия е турско езеро
  • 13 Селянин

    1 0 Отговор
    Всяка свиня си има Коледа..
  • 14 Иво

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "САЩ":

    В моментът сметките за ток, които плащаш са такива, защото толкова искат да им плащаш американските ти братя. Спряха ти "ЮЖЕН ПОТОК" от който държавата ти щеше да взима стотици милиони за такси от пренос. Сега газта пак ще влезе в Бъргария, но преди това в Турция, на която сега България ще трябва да плаща такси. Благодарение на великите ти американски братя. Наздраве!